De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

‘LG G4 specs gelekt: vlotte 64-bits processor en betere camera’

Wouter Nijsen
16 januari 2015, 10:22
2 min leestijd
‘LG G4 specs gelekt: vlotte 64-bits processor en betere camera’

Er wordt al een tijdje voorzichtig gespeculeerd over de LG G4, maar veel wisten we nog niet van de smartphone. Er is nu nieuwe informatie gelekt die mogelijk inzicht geeft in wat we van het nieuwe vlaggenschip kunnen verwachten.

Lees verder na de advertentie.

LG G4 specs gelekt

lg g3 prime

De gelekte informatie over de LG G4 is afkomstig van een relatief onbekende Griekse bron. Vooralsnog nemen we de informatie dan ook met een korrel zout.

De opvolger van de LG G3 zou net als dit toestel van een QHD-scherm (2560 bij 1440 pixels)  voorzien zijn. Het formaat van het scherm is echter nog onbekend, al wordt verwacht dat deze iets is gekrompen tot 5,3 inch. Onder de motorkap zou daarnaast een vernieuwde 64-bits processor aanwezig zijn, gebaseerd op de Snapdragon 810-chipset van Qualcomm. LG lijkt verder te kiezen voor 3GB aan werkgeheugen, al maakt de 64-bits processor het ook mogelijk om voor 4GB te kiezen. Het is niet bekend hoeveel opslagruimte en welke versie van Android de G4 krijgt, al ligt Android Lollipop voor de hand.

Verbeterde camera

Uit de gelekte informatie is verder op te maken dat de G4 over een 16 megapixel-camera zal beschikken, wat een verbetering zou zijn ten opzichte van de 13 megapixel-camera van de LG G3. Over de batterij is minder bekend, al hopen we dat deze beter presteert dan die van zijn voorganger. Het QHD-scherm van de LG G3 verbruikte namelijk erg veel energie en dat zorgde voor wisselende prestaties van de accu van het toestel. Schermen met extreem hoge resoluties bieden op schermen van minder dan 6 inch geen meerwaarde, dus het nog de vraag of LG daadwerkelijk kiest zo’n display.

LG heeft zich tot op heden nog niet officieel uitgelaten over de G4 en het is daarom nog niet bekend of en wanneer we het toestel kunnen verwachten. Er wordt echter gesuggereerd dat het Zuid-Koreaanse bedrijf van plan is om het toestel op het Mobile World Congress in maart te onthullen.

Lees het laatste nieuws over LG

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG G3
LG G3

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu