LG G4s officieel: midrange specs en kleiner scherm

Wouter Nijsen
9 juli 2015, 9:23
2 min leestijd
LG G4s officieel: midrange specs en kleiner scherm

LG komt binnenkort met een midrange versie van de LG G4: de LG G4s. Het toestel lijkt op zijn grotere broer, maar beschikt wel over minder krachtige hardware.

Lees verder na de advertentie.

LG G4s officieel: dit zijn de specs

Een week geleden verschenen er persrenders van de LG G4s, en nu is het toestel officieel aangekondigd. De smartphone wordt in verschillende regio`s de LG G4 Beat genoemd, maar verschijnt in Europa als de G4s. Het toestel is een minder krachtige versie van de reguliere G4, maar komt daarentegen wel voor een lagere prijs in de schappen te liggen.

LG G4 S officieel

Hoewel de behuizing van de smartphone lijkt op dat van de reguliere G4, is het toestel met het 5,2 inch-scherm een stukje kleiner dan zijn grotere broer (5,5 inch). Wel ontbreekt de leren achterkant, maar is het toestel wel licht gebogen. Ook de resolutie van het scherm is met 1920 bij 1080 pixels lager dan bij de G4.

Als gezegd de verschillen vooral onderhuids aanwezig. Zo wordt het toestel aangedreven door een minder krachtige 1,5GHz octacore-processor (Snapdragon 615) en is er met 1,5GB minder werkgeheugen aanwezig.  Verder beschikt de LG G4s over 8GB aan opslagruimte, een 2300 mAh-accu, 4G-ondersteuning en Android 5.1.1 (Lollipop).

Met een 8 en 5 megapixel-camera aan respectievelijk de achter- en voorzijde is het toestel in staat om prima foto`s te maken. Daarnaast zijn er verschillende mogelijkheden aanwezig om kiekjes op te fleuren. Met het zogenoemde Gesture Interval Shot kun je bijvoorbeeld een reeks selfies maken door naar het toestel te zwaaien.

De LG G4s is met een adviesprijs van rond de 400 euro een stuk goedkoper dan de reguliere G4. Dit toestel kost namelijk rond de  550 euro. De G4s wordt later deze maand beschikbaar gemaakt in diverse landen, al is het nog onduidelijk wanneer de smartphone naar Nederland komt.

Het laatste nieuws over LG

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG G4s
LG G4s

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu