Aankondiging LG G5 vermoedelijk op 21 februari

Gijs Ettes
13 januari 2016, 18:13
2 min leestijd
Aankondiging LG G5 vermoedelijk op 21 februari

LG heeft uitnodigingen verstuurd voor een persconferentie voorafgaand aan het MWC. Tijdens een  event op 21 februari wordt de aankondiging van de LG G5 verwacht.

Lees verder na de advertentie.

LG G5 aankondiging

lg g5 aankondiging

De uitnodiging verklapt niet wat LG precies gaat aankondigen, al gaan al tijden geruchten over het nieuwe vlaggenschip van de Zuid-Koreaanse fabrikant dat  nog in het eerste kwartaal van dit jaar het levenslicht moet zien. Het zou wel een kleine ommezwaai voor LG betekenen, die de LG G4 en G3 pas enkele weken na het MWC aankondigde. De toestellen werden respectievelijk in april 2015 en mei 2015 geïntroduceerd.

De LG G5 aankondiging wordt op 21 februari verwacht. Het toestel zal waarschijnlijk niet meteen in de winkels liggen,  al verwachten we `m wel in april of mei. Het prijskaartje ligt  wellicht rond de  650 euro; LG staat erom bekend zijn topmodellen altijd iets goedkoper te maken dan de concurrentie.

Dit ‘weten’ we over de LG G5

Volgens de laatste berichten  krijgt de LG G5, net als de eerder uitgebrachte LG V10, een klein secundair display boven het 5,3 inch-scherm met een resolutie van 1040 bij 160 pixels. Op het schermpje kunnen notificaties, snelkoppelingen, agenda-afspraken en het weerbericht worden getoond. Het secundaire scherm zou bovendien terugkomen in andere high-end toestellen die LG in 2016 lanceert.

lg v10

Verder wordt de LG G5 naar verluidt voorzien van Qualcomms nieuwe Snapdragon 820-chip, 3GB aan RAM en 32GB opslag. Aan de voorzijde is  een 8 megapixel-selfiecamera met een dubbele lens te vinden en aan de achterkant een 16 megapixel-camera met eveneens twee lenzen voor het schieten van bredere foto`s (135 graden). Tussen de lenzen zou LG een viertal elementen plaatsen, waaronder twee flitsers, een laser voor snellere autofocus en een rgb-sensor die helpt bij het focussen en herkennen van scènes.

LG zou de G5 ook voorzien van een vingerafdrukscanner die gebruikt kan worden voor het ontgrendelen van de telefoon. De accucapaciteit neemt mogelijk  iets af  van 3000 mAh tot 2800 mAh, maar gezien het kleinere 5,3 inch-scherm en de efficiëntere hardware zou dit weinig moeten uitmaken voor de accuduur. De accu wordt waarschijnlijk wel weer verwisselbaar.

Lees het laatste nieuws over LG

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG G5
LG G5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu