Primeur voor LG: G5 Android 7.0 Nougat-update in november
Thomas Haenen

De LG G5 ontvangt vanaf november een update naar Android 7.0 Nougat. Daarmee is de G5 de eerste niet-Nexus-smartphone die van de nieuwe software wordt voorzien.

LG G5 Android 7.0-update

Het lijkt erop dat LG op het punt staat een update voor de G5 uit te rollen. De Australische provider Optus zegt de nieuwe software op dit moment te testen en verwacht deze vanaf halverwege november uit te kunnen rollen. Dat suggereert dat we volgende maand een wereldwijde uitrol van de LG G5 Android 7.0-update kunnen verwachten. LG heeft officieel nog geen releasedatum voor de update vrijgegeven.

android nougat datum

Zoals het er nu naar uitziet heeft de Koreaanse fabrikant daarmee een primeur te pakken. De LG G5 zou tot de eerste smartphones behoren met Android 7.0. Een handjevol toestellen, zoals de Nexus 6P en smartphones met Android One, ontvingen de update al eerder. Deze telefoons lopen echter op een onaangepaste versie van Android, terwijl LG wel enkele aanpassingen heeft doorgevoerd voor de G5.

→ Zie ook: wanneer krijgt mijn smartphone een Android 7.0 update?

Het is nog onbekend wanneer andere grote fabrikanten hun high-end smartphones hopen bij te werken. De verwachting is dat toestellen als de Samsung Galaxy S7 en de Sony Xperia XZ voor het einde van het jaar een update kunnen verwachten, maar vooralsnog houden de fabrikanten zich stil als het om een precieze releasedatum gaat. De kans lijkt klein dat iemand eerder dan LG nog iets uit weet te brengen.

Nieuw in Android 7.0 en 7.1

Android 7.0 introduceert onder andere een splitscreenmodus, waarmee je twee apps tegelijk in beeld kunt krijgen. Ook zijn er nieuwe emoji en is de look van notificaties aangepast. De kans bestaat dat LG daarnaast nog zijn eigen verbeteringen en aanpassing doorvoert.

Fabrikanten moeten overigens aardig opschieten om bij te lopen. Google introduceert eind deze maand al een Developer Preview van Android 7.1. Deze voorziet het besturingssysteem onder andere van een nachtmodus en ondersteuning voor Daydream. Android 7.1 is vanaf december beschikbaar voor fabrikanten. Het is nog onbekend of en wanneer LG deze software uitrolt voor de G5.

Lees het laatste nieuws over LG

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.