De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Fijn: LG G5 krijgt app-drawer terug met update

Wouter Nijsen
28 april 2016, 15:06
2 min leestijd
Fijn: LG G5 krijgt app-drawer terug met update

LG heeft een update uitgebracht voor de G5. Het nieuwe vlaggenschip beschikt hierdoor (gelukkig) weer over een app-drawer, waardoor apps niet meer op het homescreen verschijnen.

Lees verder na de advertentie.

LG G5 app-drawer terug

Na de release van de LG G5 hadden veel gebruikers kritiek op het feit dat er een app-drawer in de software ontbrak. In plaats daarvan werden alle applicaties naast elkaar op het homescreen geplaatst, wat er al gauw onoverzichtelijk uitziet. LG heeft vandaag een update uitgebracht voor de G5 die de app-drawer weer terugbrengt. Na de update is de `Home & app drawer`-launcher beschikbaar in het hoofdmenu. Kies je hiervoor, dan wordt het applicatie-overzicht toegevoegd aan de UX 5.0-schil van LG.

lg g5 app-drawer

In onze review merkten we al op dat er geen app-drawer aanwezig was bij  de LG G5. Wel was het mogelijk om via de LG SmartWorld-app, die standaard op de LG G5 staat geïnstalleerd, een oudere launcher te downloaden, die wél een app-drawer bevat. Het overzicht  toont alle applicaties op aparte pagina`s. Bovenin vind je de optie om naar een specifieke app te zoeken of een widget te selecteren.

Meer over de LG G5

LG`s vlaggenschip voor 2016 onderscheidt zich voornamelijk door het modulaire design. De sleuf aan de onderkant kan worden losgekoppeld, waarna de gebruiker er verschillende modules in kan plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan de Cam Plus-module, waarmee een fysieke sluiter- en zoomknop aan de G5 wordt toegevoegd.

De LG G5 is voorzien van een Snapdragon 820-chip met 4GB RAM en 32GB opslag, een 5,3 inch QHD-scherm en dubbele camera aan de achterkant. Eén camera heeft een groothoeklens, terwijl de andere normale foto`s schiet in 16 megapixel. De LG G5 is al te bestellen bij diverse webshops. In het overzicht hieronder vind je de beste aanbiedingen voor een LG G5 met abonnement of als los toestel.

LG G5

LG G5 prijzen vergelijken

Bekijk product

We hebben momenteel geen LG G5 prijzen. Bekijk alle LG smartphones.

Alle LG smartphones met prijzen

Lees het laatste nieuws over LG

Bron: Droid-Life
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG G5
LG G5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu