Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

LG G5 krijgt ‘always on’-display dat notificaties toont

Gijs Ettes
10 februari 2016, 8:48
2 min leestijd
LG G5 krijgt ‘always on’-display dat notificaties toont

De LG G5 krijgt een zogeheten `always on`-scherm, dat eenmaal uitgeschakeld toch nog zaken als de tijd, datum en notificaties kan tonen. Dat blijkt uit een filmpje dat de fabrikant op Twitter heeft gezet.

Lees verder na de advertentie.

LG G5 filmpje toont always on-display

Het LG G5 filmpje toont de contouren van de LG G5 en een zwart scherm, dat enkel nog de eerder genoemde informatie toont. Gebruikers kunnen daardoor in één oogopslag zien of ze nog gemiste oproepen, nieuwe sms`jes, mails of aankomende agenda-afspraken hebben. Naar verwachting krijgt ook de Samsung Galaxy S7, die gelijktijdig met de LG G5 wordt aangekondigd, een always on-display.

LG G5 filmpje

Het filmpje geeft verder geen nieuwe informatie over de LG G5, al is er de afgelopen periode al het nodige uitgelekt. Het toestel beschikt waarschijnlijk over een 5,3 inch-scherm met een QHD-resolutie en een klein secundair scherm in de bovenhoek dat  notificaties kan tonen. Verder zou de G5 de beschikking hebben over een Qualcomm Snapdragon 820-chip, 3GB RAM en tenminste 32GB opslagruimte. De opslag is naar verwachting uitbreidbaar, maar of ook de accu verwisselbaar is, is niet bekend.

Geruchten gaan dat het toestel een modulair design krijgt, waardoor het – ondanks de metalen behuizing – toch mogelijk is om de accu als module uit te schuiven. Gesproken wordt over een 2800 mAh-accu voor de LG G5; daarmee zou er iets minder accucapaciteit zijn dan bij de LG G4. Gezien de efficiëntere hardware zou dit echter weinig uitmaken voor de standbytijd.

Tot slot wordt verwacht dat de G5 een betere camera krijgt, met een module die vier elementen bevat: twee flitsers, een laser voor snellere autofocus en een rgb-sensor die helpt bij het focussen en herkennen van scènes.

De aankondiging van de LG G5 staat gepland voor 21 februari aanstaande. Over een precieze prijs en releasedatum is nog niets bekend.

Lees het laatste nieuws over LG

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG G5
LG G5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu