De 5 hardnekkigste geruchten over de LG G5

Gijs Ettes
10 december 2015, 19:30
3 min leestijd
De 5 hardnekkigste geruchten over de LG G5

De LG G4 was een van de eerste vlaggenschepen van dit jaar en als we de laatste berichtgeving mogen geloven, duurt het niet lang meer voordat LG met een opvolger op de proppen komt. Dit zijn de 5  hardnekkigste LG G5 geruchten.

Lees verder na de advertentie.

Dit ‘weten’ we over de LG G5

1. Metalen behuizing

In tegenstelling tot veel concurrenten voorzag LG zijn vlaggenschip dit jaar niet van een metalen behuizing. Je kunt de G4 weliswaar met een lederen achterkantje bestellen, maar dan nog bestaat de telefoon grotendeels uit plastic. Mogelijk komt daar met de LG G5 verandering in. Volgens Zuid-Koreaanse media krijgt het aankomende topmodel een metalen unibodybehuizing, net zoals de One M9 van HTC en Apples iPhone 6(S). Dat heeft mogelijk gevolgen voor de accu, die in dat geval waarschijnlijk niet meer te verwijderen is. Een metalen unibody maakt het ook lastiger om een micro-sd-kaart-slot te implementeren. De kans is daarmee aanwezig dat de opslag  van de LG G5 niet uitbreidbaar is.

2. Iets groter  QHD-scherm

De LG G3 was de eerste smartphone met een QHD-resolutie van 2560 bij 1440 pixels en ook zijn opvolger was van een dergelijk scherp display voorzien. Dankzij een nieuwe schermtechnologie had de G4 echter wel mooiere kleuren, een beter contrast en een hogere helderheid. Het moet gek lopen of de LG G5 beschikt niet ook over een QHD-scherm, al gaan geruchten dat het wel een fractie zal groeien tot 5,6 inch. Door de knoppen aan de achterzijde te houden en de schermranden dunner te maken, moet het toestel desondanks goed te bedienen zijn.

3. Voorzien van Snapdragon 820-chip

Het is geen verrassing dat LG de Snapdragon 808-chip van de G4 waarschijnlijk inruilt voor de Snapdragon 820. Die is niet alleen een stuk krachtiger, maar brengt ook een aantal ingebouwde functies met zich mee. Zo beschikt de chip over het zogeheten Smart Protect, dat malware en malafide apps kan opsporen met behulp van kunstmatige intelligentie. Op die manier moet de privacy en data van de gebruiker beter gewaarborgd worden. Verder is de Snapdragon 820 energiezuiniger, ondanks het gebruik van vier cores 35 procent krachtiger en voorzien van ondersteuning voor het snellere LPDDR4-geheugen.

Deze chip is krachtiger, energiezuiniger en kan malware opsporen

4. Vernieuwde camera en andere goodies

Op het Chinese sociale netwerk Weibo wordt beweerd dat de LG G5 nieuwe camera’s krijgt aan zowel de voor- als achterkant. Daarmee zouden kiekjes met een maximale resolutie van respectievelijk 5 en 21 megapixel geschoten kunnen worden. Gecombineerd met optische beeldstabilisatie en laser autofocus moeten de camera’s daarmee de Xperia-reeks van Sony het vuur aan de schenen leggen. Vermoedelijk beschikt de LG G5 ook weer over een accu met Quick Charge, al wordt draadloos opladen wellicht lastig als de behuizing uit metaal bestaat.

5. Onthulling  in februari  2016

Vorig jaar  organiseerde LG een eigen evenement om zijn nieuwe vlaggenschip te presenteren, al kan het best zijn dat de Zuid-Koreaanse fabrikant ditmaal het MWC (22 – 25 februari 2016) aangrijpt om de LG G5 officieel uit de doeken te doen. Het toestel zal dan niet meteen in de winkels liggen, al verwachten we ‘m wel in april of mei van hetzelfde jaar. Het prijskaartje zal wellicht rond de  650 euro liggen; LG staat erom bekend zijn topmodellen altijd iets goedkoper (en daarmee aantrekkelijker) te maken dan de concurrentie.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG G5
LG G5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu