De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

`LG maakt kleinere en goedkopere versie G5′

Jarno Stinissen
29 maart 2016, 9:48
1 min leestijd
`LG maakt kleinere en goedkopere versie G5′

De LG G5 Lite is opgedoken bij de Chinese certificatieautoriteit TENAA. Het toestel is een iets afgeslankte versie van de G5. Mogelijk kunnen we binnenkort een introductie verwachten.  

Lees verder na de advertentie.

Afgeslankte versie van LG G5

De LG G5 Lite is verschenen  in de database van TENAA, waar het toestel officieel is gecertificeerd. De reguliere LG G5 onderscheidt zich door zijn modulaire design, waarmee je bijvoorbeeld een speciale cameragrip bij kunt aansluiten. De Lite-versie wordt waarschijnlijk ook modulair, waardoor je speciale modules kunt aansluiten.

LG G5 Lite

LG G5 Lite specs

Ook de specificaties van de LG G5 Lite zijn opgedoken. Het toestel beschikt over een 5,3 inch-scherm met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels. De G5 Lite wordt aangedreven door een Snapdragon 652-chip, die minder krachtig is dan de Snapdragon 820 van de LG G5. Wel is er 3GB RAM en 32GB aan opslagruimte aanwezig.

Verder verschillen de reguliere G5 en G5 Lite weinig van elkaar. Het toestel beschikt over dezelfde 16 megapixel-camera met dubbele lens en laser autofocus, waarmee je video’s in 4K kunt opnemen. Aan de voorkant is een 8 megapixel-camera aanwezig.

De G5 Lite is daarnaast voorzien van een vingerafdrukscanner en Quick Charge 3.0, waarbij laatstgenoemde ervoor zorgt dat de smartphone snel kan worden opgeladen. Het toestel draait standaard op Android 6.0 (Marshmallow). Het is nog onduidelijk of de LG G5 Lite ook naar Europa komt en wat het toestel gaat kosten. Van de LG G4 verscheen ook een goedkopere versie, de LG G4c.

Lees het laatste nieuws over LG

Bron: Shouji Tenaa
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG G5
LG G5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu