De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Gerucht: LG G5 krijgt dunner en deels modulair design

Wouter Nijsen
15 januari 2016, 14:11
2 min leestijd
Gerucht: LG G5 krijgt dunner en deels modulair design

De geruchten over de LG G5 volgen elkaar in rap tempo op. Volgens de laatste berichten  krijgt het vlaggenschip van LG  een modulair design om de accu te verwijderen.

Lees verder na de advertentie.

LG G5 modulair design

De LG G4 was weinig vernieuwend, maar met de G5 moet dit compleet anders zijn. Voor het eerst sinds de LG G2 zou het uiterlijk namelijk volledig op de schop gaan. CNET Korea schrijft namelijk dat het design van de LG G5 modulair wordt.  Het toestel zou niet – zoals Project Ara – bestaan uit allerlei losse modules, wel zou de accu op een opvallende manier verwijderd kunnen worden. In plaats van dat het achterkantje van het toestel wordt gehaald, kan de gebruiker de onderkant van de G5 demonteren om gemakkelijk de accu te verwisselen. Ook de micro-usb-aansluiting, speakers en koptelefoonaansluiting zouden los- en vastgemaakt kunnen worden.

lg g5 modulair

Het modulaire design maakt  de LG G5 mogelijk weer een stukje dunner. Daarnaast zou het toestel van metaal zijn, waarbij de volumeknoppen zich niet meer aan de achterkant, maar aan de zijkant bevinden.

Dit `weten` we over de LG G5

Waarschijnlijk  duurt het niet lang meer voordat de LG G5 officieel wordt aangekondigd. Een onthulling voorafgaand aan  het Mobile World Congress (22 – 25 februari) plaatsvinden. Er  wordt gesproken over een 5,6 inch-QHD-scherm met een secundair display van 1040 bij 160 pixels om notificaties en snelkoppelingen te tonen. De G5 zou worden aangedreven door de Snapdragon 820-chip met  Smart Protect, een functie die kunstmatige intelligentie gebruikt om malware op te sporen en de privacy van de gebruiker waarborgt. Bovendien is de  Snapdragon 820 energiezuiniger en krachtiger dan zijn voorganger.

Verder wordt de LG G5 naar verluidt voorzien van een 16  en 8  megapixel-camera met optische beeldstabilisatie en laser autofocus. De capaciteit van de accu bedraagt 2800 mAh, ook  wordt gesproken over Quick Charge om het toestel snel op te laden. De LG G5 verschijnt  mogelijk in april of mei in de winkels met een verwachte adviesprijs van 650 euro.

Het laatste nieuws over LG

Bron: CNET
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG G5
LG G5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu