De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

`LG G5 krijgt aparte camera- en geluidsmodules’

Redactie
18 februari 2016, 9:40
2 min leestijd
`LG G5 krijgt aparte camera- en geluidsmodules’

De LG G5 krijgt mogelijk losse  modules. De fabrikant zou onder meer een cameragrip en een dac, een digitaal/analoogconverter, ontwikkelen als extra accessoires  voor het nieuwe vlaggenschip.

Lees verder na de advertentie.

LG G5 modules

Dat laat de goed ingevoerde  Evan Blass weten op Venturebeat. De accessoires worden uitgebracht in een serie genaamd ‘G5 and friends’ en zijn te bedienen met een app genaamd ‘Friends Manager’. De losse modules werken met de smartphone via  het Magic Slot, een opening onderaan de G5 waar de accessoires in geklikt  kunnen worden.

LG G5 modules

De module voor de cameragrip bevat onder meer knoppen  om te zoomen, focussen en de flitser en sluiterknop te bedienen.  De cameragrip zou geen eigen lens bevatten, maar slechts mogelijkheden toevoegen aan de camera van de LG G5 zelf. Verder is het  accessoire voorzien van een eigen 1100 mAh-accu, zodat het gebruik niet ten koste gaat van de accuduur  van de G5.

Daarnaast zou LG samenwerken met audiogigant Bang en Olufsen om een dac te ontwikkelen genaamd LG Hi-Fi Plus. De converter  zet het digitale signaal van de smartphone om in een analoog signaal, wat de geluidskwaliteit van de  smartphone moet verbeteren. De module is daarnaast in staat om het geluid van andere Androids of desktops te verbeteren, wanneer die  zijn aangesloten op de LG G5.

LG G5 officiële presentatie

Geruchten over het modulaire design van de LG G5 gaan al langer. Zo zou het bij de smartphone toch mogelijk worden om de accu te verwisselen, ondanks dat het een metalen behuizing heeft. Welke modules het vlaggenschip nog meer krijgt,  is onduidelijk. Waarschijnlijk horen we daar meer over op 21 februari, wanneer LG het toestel presenteert op het Mobile World Congress. Android Planet is erbij, dus houd de website in de gaten voor meer informatie.

Check hier alles wat er bekend is over de LG G5

Bron: VentureBeat
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG G5
LG G5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu