De Samsung Galaxy S23 Ultra nú hoge korting + € 200 cashback

Deze 5 LG G5-modules zouden we graag willen zien

Wouter Nijsen
19 april 2016, 21:44
3 min leestijd
Deze 5 LG G5-modules zouden we graag willen zien

Het modulaire design van de LG G5 biedt veel mogelijkheden, maar vooralsnog zijn er slechts twee modules. In dit artikel zetten we onze wensen voor andere LG G5 modules op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

LG G5 modules: welke zijn er nu?

Door de zogeheten Magic Slot, de  sleuf aan de onderkant, kun je de LG G5 gemakkelijk uit elkaar halen  en de accu verwijderen of verwisselen. Het is echter jammer dat er bij release maar twee modules beschikbaar zijn, terwijl met het modulaire design veel meer mogelijk is. In dit artikel zetten we onze wensen op een rijtje, maar eerst bespreken  we op welke manieren de G5 nu al uit te breiden is.

Met de Cam Plus voeg je een fysieke sluiter- en zoomknop en een draaiwieltje om in- en uit te zoomen toe aan de LG G5. De module is  een stukje dikker dan de smartphone zelf, waardoor je ‘m  steviger vasthoudt. De Cam Plus heeft tevens een 1200 mAh-accu, al wordt die helaas niet  gebruikt om de accuduur van de G5 te verlengen.

De tweede module is de Hi-Fi Plus, die is ontwikkeld door B&O. De Hi-Fi Plus vervangt het onderkantje van de LG G5 en zorgt er met de dac (digitaal/analoogconverter) voor dat het geluid aanzienlijk wordt verbeterd. De module heeft ook een usb-c-poort en hoofdtelefoonaansluiting, waardoor je `m constant kunt blijven gebruiken.

1. Extra accu

Een module die de accuduur van de LG G5 verlengt zou veel gebruikers aanspreken. Zoals je in onze  LG G5 review kunt lezen, valt de accuduur van de smartphone een beetje tegen. Bij normaal gebruik haal je weliswaar het einde van de dag, maar bij intensiever gebruik moet het toestel al eerder aan het stroom. Een module die de accucapaciteit flink opkrikt zou daarom ideaal zijn.

lg g5 modules

2. Gamepad

Een ander idee is een module die een gamepad toevoegt aan  de LG G5, waardoor de smartphone omgetoverd wordt tot een soort controller. Hierdoor komen ook  games als Grand Theft Auto en FIFA, die gewoonweg  niet geschikt zijn voor touchbesturing, beter tot hun recht op Android. De ideale gamepad zou zowel in de landschaps- als portretmodus goed werken. Dat laatste is vooral handig wanneer je klassieke arcadegames gaat spelen.

LG heeft een video online gezet waarin het gebruikers vraagt welke modules ze graag willen zien. In het filmpje komt naast een gamepad ook een projector-module voorbij.

3. Fysiek toetsenbord

Hoewel touchscreens het al lang hebben gewonnen van fysieke toetsenborden, zijn er zeker nog gebruikers die liever typen op een echt keyboard. Een toetsenbord-module voor de LG G5 zou op dezelfde manier kunnen werken als het keyboard van de BlackBerry Priv, dat verschijnt wanneer je het scherm naar boven schuift. Het nadeel is wel dat een fysiek toetsenbord de  telefoon  een stukje dikker zou maken.

blackberry priv review

4. Dubbele speakers

De Hi-Fi Plus verbetert de geluidskwaliteit van de LG G5, maar de module is vooral bedoeld om te gebruiken met de H3 B&O Play, een setje oordopjes. We zien het liefst een speaker-module met eenzelfde design als  de Hi-Fi Plus, waarbij je dus het onderkantje gewoon kunt vervangen door de module. Door een aparte speaker-module hoef je de smartphone niet meer te verbinden met een setje bluetooth-speakers om goed geluid te produceren.

5. Module voor medische doeleinden

De LG G5 kan mogelijk ook geschikt worden gemaakt voor medische doeleinden. Denk bijvoorbeeld aan een module die een hartslag-, glucose- en bloeddrukmeter toevoegt. Hiermee wordt de smartphone  ook interessant voor fanatieke sporters, zeker als het mogelijk wordt om medische data op te slaan in Google Fit of andere gezondheid-apps.

Welke LG G5-modules zou jij graag willen zien? Laat het ons weten in de comments.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG G5
LG G5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu