De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

LG G5 onthulling op 21 februari bevestigd, dit moet je weten

Gijs Ettes
4 februari 2016, 9:04
2 min leestijd
LG G5 onthulling op 21 februari bevestigd, dit moet je weten

LG heeft een uitnodiging naar de internationale pers verstuurd die weinig aan de verbeelding overlaat. Op 21 februari zal de fabrikant dan eindelijk de LG G5 uit de doeken doen. Dit weten we al over het nieuwe vlaggenschip.

Lees verder na de advertentie.

Alles over de LG G5 onthulling

De officiële presentatie van de LG G5 vindt op 21 februari vanaf 14.00 uur ‘s middags plaats. Als we de laatste geruchten mogen geloven onthult LG dan zijn nieuwe vlaggenschip, dat op een groot aantal punten afwijkt van de LG G4. Zo is de behuizing van metaal, zijn de volumetoetsen naar de zijkant verplaatst en is er aan de achterkant een vingerafdrukscanner te vinden. Hoogstwaarschijnlijk biedt de LG G5 wederom de mogelijkheid om de opslagruimte uit te breiden met een micro-sd-kaart, maar of ook de accu verwisselbaar wordt, is niet zeker. Er zijn aanwijzingen dat de smartphone deels modulair wordt, waardoor de 2800 mAh-accu uit het toestel kan worden geschoven.

Aan de onderkant van de LG G5 maakt het micro-sd-slot waarschijnlijk plaats voor een usb-c-poort, die zorgt voor een snellere doorvoer van stroom en data. Een ander voordeel van usb-c is natuurlijk dat het niet meer uitmaakt in welke richting je een kabel insteekt; hij past altijd.

Daarnaast zou LG de camera van het toestel vernieuwen. Gesproken wordt over een dubbele 16 megapixel-camera met ertussen een module die een viertal elementen bevat: twee flitsers, een laser voor snellere autofocus en een rgb-sensor die helpt bij het focussen en herkennen van scènes.

Twee schermen

Het scherm van de LG G5 krimpt mogelijk van 5,5 naar 5,3 inch, waardoor het toestel beter is te bedienen met één hand. De resolutie zou met 2560 bij 1440 pixels niettemin hetzelfde blijven. Boven het scherm is mogelijk hetzelfde secundaire scherm als bij de LG V10 te vinden. Hierop worden notificaties getoond en snelkoppelingen naar bijvoorbeeld favoriete apps. Het voordeel van het secundaire scherm is dat binnenkomende notificaties niet in de weg zitten als je een game of video op een volledig scherm weergeeft.

Tot slot is de verwachting dat de LG G5, in tegenstelling tot zijn voorganger, wél over de krachtigste chipset van dit moment beschikt. Het toestel zou voorzien worden van  een Qualcomm Snapdragon 820-chip, 3GB RAM en tenminste 32GB opslagruimte. Of de prijs en beschikbaarheid van de G5 is momenteel nog niets bekend, al zal daar op 21 februari verandering in komen. Android Planet is  tijdens het Mobile World Congress in Barcelona aanwezig om live verslag te doen.

Het laatste nieuws over LG

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG G5
LG G5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu