De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

‘Ontwerptekening LG G5 bevestigt vernieuwd design’

Redactie
18 januari 2016, 15:33
2 min leestijd
‘Ontwerptekening LG G5 bevestigt vernieuwd design’

Een nieuw opgedoken tekening  van de LG G5 lijkt erop te wijzen dat het toestel een volledig anders design krijgt dan zijn voorganger, de LG G4. Zo wordt het dunner, worden de volumeknoppen verplaatst en verdwijnt het herkenbare design aan de achterkant.

Lees verder na de advertentie.

Vernieuwd LG G6 ontwerp

De verwachting is dat de LG G5 eind februari tijdens het Mobile Congress in Barcelona wordt aangekondigd. Het aantal geruchten over het toestel neemt dan ook fors in omvang toe. Het ziet er nu naar uit dat één van de ontwerptekeningen van de LG G5 in handen is gevallen van  Android Authority.

LG G5 ontwerp

De redactie  werd getipt door de doorgaans goed ingevoerde Shai Mizrachi over de tekening, die enkele van de verwachte specs lijkt te bevestigen. Zo lijkt het erop dat LG het bekende design van de G-series loslaat en met de G5 een nieuw ontwerp introduceert. Het toestel is dunner en langer (149,4 bij 73,9 bij 8,2 millimeter) dan het huidige vlaggenschip (148,9 bij 76,1 bij 9,8 millimeter).

Kenmerkend voor LG-smartphones zijn de dunne bezels, waarbij alle buttons aan de achterkant zijn geplaatst. Ook dit verandert schijnbaar bij de G5. Bij dit toestel zouden de volumeknoppen wel aan de zijkant worden geplaatst. De homebutton met vingerafdrukscanner bevindt zich nog steeds aan de achterzijde, hoewel hier wel de bekende stiksels lijken te zijn  verdwenen.

Verschijning in de Benelux

De tekening laat geen tweede display zien zoals we dat kennen van de LG V10 en waarmee het toestel volgens eerdere geruchten wel zou worden uitgerust. Verder krijgt de G5 waarschijnlijk wel een 5,6 inch-scherm, een deels modulair design, een Snapdragon 820-chipset met 3GB aan werkgeheugen, een 16 megapixel-camera aan de achterzijde en een 8 megapixel-camera aan de voorkant.

Check hier meer geruchten over de LG G5

De LG G5 verschijnt naar verwachting in april of mei 2016 in de winkels. De adviesprijs komt mogelijk rond de 650 euro te liggen. Wanneer het toestel naar de Benelux komt en voor welke prijs, is nog onbekend. Waarschijnlijk  komen we daar over een maand meer te weten over.

Lees het laatste nieuws over de LG G5

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG G5
LG G5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's