De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

‘Nieuwe beelden en specs LG G5 duiken op’

Gijs Ettes
25 januari 2016, 10:15
2 min leestijd
‘Nieuwe beelden en specs LG G5 duiken op’

Droid-Life heeft vermeende beelden gepubliceerd van de LG G5 in een hoesje dat het design van het toestel verbergt. Toch bieden de foto`s enkele nieuwe inzichten over het aankomende vlaggenschip van LG.

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe LG G5 specs: usb-c en vingerafdrukscanner

Allereerst lijkt het erop dat de LG G5, zoals ook bleek uit eerdere geruchten, een behuizing van metaal krijgt. Aan de onderkant is, naast de microfoon en speakergrille, een usb-c-poort te zien. Die maakt snellere doorvoer van stroom en data mogelijk.  Aan de zijkanten van het toestel zijn de volumetoetsen te vinden en sim- en micro-sd-slot. Waarschijnlijk biedt de LG G5 net als zijn voorganger de mogelijkheid om de opslagruimte uit te breiden. Of ook de accu weer verwisselbaar wordt, lijkt gezien de metalen behuizing onwaarschijnlijk.

lg g5 presentatie

Aan de achterkant van het toestel vinden we de dubbele camera (16 megapixel) met ertussen een module die een viertal elementen bevat: twee flitsers, een laser voor snellere autofocus en een rgb-sensor die helpt bij het focussen en herkennen van scènes. Eronder vinden we een ronde vingerafdrukscanner die gebruikt kan worden om het toestel te ontgrendelen en in te loggen in bijvoorbeeld een wachtwoordkluis als LastPass.

Al langer gaan geruchten dat de LG G5 over eenzelfde secundaire display beschikt als de LG V10. Dat  is ook in deze foto`s aanwezig, al lijkt het schermpje iets kleiner te zijn. Het primaire scherm heeft een afmeting van 5,3 inch en een resolutie van 2560 bij 1440 pixels. Verder zou de G5 de beschikking hebben over een Qualcomm Snapdragon 820-chip, 3GB RAM, 32GB opslag en een accu met een capaciteit van 2800 mAh.

LG G5 presentatie

De aankondiging van de LG G5 vindt naar verluidt tijdens het Mobile World Congress (eind februari) plaats. Wanneer het toestel verschijnt en wat het precies gaat kosten, is nog niet bekend. Wij gokken op een release rond april voor een prijs van circa 650 euro. Geen zin om zo lang te wachten? Check dan de aanbiedingen voor een LG G4 met abonnement. Dat toestel is los al voor minder dan 440 euro verkrijgbaar.

Lees het laatste nieuws over LG

Bron: Droid-Life
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG G5
LG G5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu