LG G5 is relatief makkelijk te repareren

Erwin Vogelaar
6 april 2016, 18:31
2 min leestijd
LG G5 is relatief makkelijk te repareren

Website iFixit heeft de LG G5 onder de loep genomen en het blijkt dat de nieuwe toestel best makkelijk te repareren is. Dit zou makkelijker gaan dan bij bijvoorbeeld de Nexus 5X.

Lees verder na de advertentie.

LG G5 reparatie

iFixit houdt ervan om nieuwe toestellen compleet uit elkaar te halen, om zo te zien hoe alles werkt. Op deze manier kan er tevens aangetoond worden of een toestel makkelijk te repareren is. Zo blijkt bijvoorbeeld dat de Nexus 6P bijzonder lastig te reparen  is door het metalen unibodydesign, waardoor de achterkant zich moeilijk laat verwijderen. Het toestel scoorde daarom maar een 2/10. Daar tegenover staat de Nexus 5X, die  een ‘repareerbaarheidscore’ krijgt van 7/10, omdat de afzonderlijke componenten goed te vervangen zijn zonder de behuizing te beschadigen. De LG G5 doet het nog een beetje beter met een score van 8/10.

lg g5 reparatie

Hiermee scoort het nieuwste vlaggenschip van LG hetzelfde als de LG G4. Het nieuwe modulaire design van de LG G5 zorgt ervoor dat de onderkant makkelijk te verwijderen is, de accu snel te verwisselen is en andere onderdelen makkelijk te vervangen zijn, na het verwijderen van enkele standaard schroefjes. Als het lcd-paneel  of glas breekt, kost de reparatie van de LG G5 wel wat meer dan andere toestellen door de manier waarop het scherm vastgemaakt is.

Meer over de LG G5

Naast een vervangbare accu heeft de LG G5 ook een modulesysteem, waardoor je via fysieke uitbreidingen nieuwe functies aan het toestel kunt toevoegen. Denk hierbij aan de LG Cam Plus, waarmee er fysieke cameraknoppen aan de smartphone worden toegevoegd en de accu iets wordt uitgebreid. Daarnaast is er de LG Hi-Fi Plus, die  ervoor de audiokwaliteit aanzienlijk verbetert. Er zijn nog geen andere modules onthuld, maar die zullen ongetwijfeld nog volgen.

Lees het laatste nieuws over LG

Bron: iFixit
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG G5
LG G5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu