De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

LG brengt G5 SE naar Nederland als alternatief voor eigen vlaggenschip

Thomas Haenen
30 september 2016, 16:17
2 min leestijd
LG brengt G5 SE naar Nederland als alternatief voor eigen vlaggenschip

Je kunt vanaf dit weekend de LG G5 SE in Nederland kopen. De Koreaanse fabrikant brengt het toestel stilletjes uit als goedkoper alternatief voor zijn eigen vlaggenschip.

Lees verder na de advertentie.

LG G5 SE in Nederland

LG introduceerde de G5 SE eerder dit jaar als een variant op de LG G5 voor opkomende markten. Het toestel is sinds deze zomer verkrijgbaar in Rusland en verschillende Zuid-Amerikaanse landen. De fabrikant brengt de G5 SE nu alsnog naar Nederland. Het toestel is hier vanaf 1 oktober verkrijgbaar met een adviesprijs van 499 euro, zo bevestigde de fabrikant tegenover RTL Z.

LG G5 review

De plotselinge release van de LG G5 SE in Nederland lijkt een reactie op teleurstellende verkopen van de LG G5. Het laatste vlaggenschip van LG wordt nauwelijks verkocht. De G5 is uitgerust met een semi-modulair design, maar consumenten lijken geen interesse te hebben in het unieke design van de smartphone. Het bedrijf sprak eerder al over tegenvallende verkoopcijfers wereldwijd en ook in Nederland slaat de G5 nog niet aan.

LG G5 SE specificaties

De G5 SE biedt vrijwel dezelfde specificaties als de gewone G5. Deze variant is uitgerust met een minder krachtige chip en net wat minder werkgeheugen. Een overzicht van de belangrijkste LG G5 SE specificaties vind je hieronder.

  • Groot en scherp 5,3 inch-scherm met resolutie van 2560 bij 1440 pixels
  • 16 megapixel-camera met een dubbele lens en laser autofocus
  • Octacore Snapdragon 625-chip, met 3GB werkgeheugen en 32GB opslagruimte
  • Draait uit de doos op Android 6.0 (Marshmallow)

Net als de LG G5 heeft de G5 SE een modulair design. De onderkant van het toestel kan losgeschoven worden en vervangen door verschillende modules. Zo is er de LG Cam Plus-module, die fysieke cameraknoppen en een grotere accu toevoegt. De Hi-Fi Plus-module voegt een DAC toe aan de G5 SE, waarmee je een betere geluidskwaliteit krijgt. De fabrikant beloofde eerder dit jaar dat er snel andere modules zouden volgen, maar sinds de introductie van de G5 hebben we daar weinig meer over gehoord. Alle bestaande modules zullen op zowel de G5 als de G5 SE werken.

Hoewel LG het toestel lijkt te presenteren als een voordelig alternatief voor de G5, zit dat er met de adviesprijs van het nieuwe toestel niet helemaal in. Met een adviesprijs van 499 euro is de G5 SE zo’n tweehonderd euro goedkoper dan de G5 bij verschijning was. Dat vlaggenschip is na teleurstellende verkopen echter al snel fors goedkoper worden. Zo kun je inmiddels de LG G5 kopen voor minder dan 500 euro. Tenzij de G5 SE óók vlot in prijs zakt, is de G5 vooralsnog de betere keuze.

Lees het laatste nieuws over LG

Bron: RTL Z
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG G5
LG G5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's