LG: ‘G5 wordt niet onze enige modulaire smartphone’

Thomas Haenen
8 september 2016, 13:20
2 min leestijd
LG: ‘G5 wordt niet onze enige modulaire smartphone’

Hoewel de LG V20 niet over een modulaire behuizing beschikt, kunnen we in de toekomst wel nieuwe toestellen met modules verwachten. Die zullen echter pas volgend jaar verschijnen.

Lees verder na de advertentie.

LG V20 modulair

De LG G5 wordt niet de enige modulaire smartphone van het Koreaanse bedrijf, zo bezweert een LG-medewerker in een interview met CNET. De fabrikant introduceerde deze week de V20, een Android-smartphone met dubbel scherm en dubbele camera maar zónder de modulaire behuizing van de G5. Daardoor ontstond er twijfel of LG nog vertrouwen had in aanpasbare smartphones, twijfel die de fabrikant nu probeert weg te nemen.

lg v20 officieel

Eerder dit jaar doken er nog wel verschillende geruchten op dat de LG V20 modulair zou zijn. Uiteindelijk bleken de bronnen er naast te zitten. Hoewel de V20 net als de G5 een metalen behuizing heeft, is er geen ruimte om onderop extra modules erin te klikken. Wel heeft de V20 een verwijderbare achterkant en accu.

Dit voorjaar werd de LG G5 gelanceerd met een semi-modulaire behuizing. Gebruikers konden via de onderkant een deel van het design wegschuiven, inclusief de accu. De fabrikant bracht verschillende modules uit die onder andere cameraknoppen en verbeterd geluid toevoegden. Vooralsnog is de G5 echter weinig succesvol: LG gaf deze zomer aan dat de verkopen flink tegenvallen.

Volgens Ken Hong, de medewerker van LG, hebben de tegenvallende verkopen van de G5 echter niets te maken met de ontbrekende modulaire optie van de V20. De LG V20 en G5 waren vrijwel gelijktijdig in ontwikkeling. Ten tijde van de G5 release dit voorjaar was de V20 ook al ver in het ontwikkelproces. Daardoor zou het sowieso te laat zijn om nog aanpassingen te maken aan het V20 design. Vermoedelijk is de LG G6 de volgende smartphone met een modulair design, maar dat toestel verschijnt pas volgend jaar.

LG V20 releasedatum

De LG V20 is vanaf deze maand verkrijgbaar in verschillende landen, waaronder de Verenigde Staten en Zuid-Korea. LG zou vooralsnog geen plannen hebben om het toestel in Nederland uit te brengen. Dat beweerde de fabrikant vorig jaar echter ook met de LG V10, die hier enkele maanden later alsnog verscheen.

Lees het laatste nieuws over LG

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG G5
LG G5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu