‘LG G6 krijgt grote accu met waterdichte behuizing’

Rick van der Veer
15 februari 2017, 11:55
2 min leestijd
‘LG G6 krijgt grote accu met waterdichte behuizing’

De LG G6 krijgt een water- en stofdichte behuizing, zo blijkt uit een nieuwe teaser. Daarnaast krijgt de accu een flinke capaciteit onder de motorkap.

Lees verder na de advertentie.

LG G6 accu

Op de teaser staat de tekst “Resist more, under pressure.” Dit bevestigt een reeks aan eerdere geruchten waaruit eerder al bleek dat LG de G6 stof- en waterdicht ging maken. De verwijderbare accu van de LG G5 keert niet terug doordat de behuizing van de telefoon voor waterbestendigheid hermetisch wordt afgesloten.

LG G6 accu

Het woordje “more” zou zelfs op een stevigere specificatie dan alleen waterbestendigheid kunnen duiden. De LG V10 en LG V20 waren eerder ook al steviger dan de gemiddelde smartphone met een militaire certificering voor val- en schokbestendigheid. De teaser zou kunnen betekenen dat LG deze specificatie ook voor de G6 in de planning heeft.

De accucapaciteit van de LG G6 gaat meer dan 3200 mAh bedragen. Dit betekent een flinke toename ten opzichte van de LG G5, die het met een accu van 2800 mAh moest doen. Volgens LG is er extra aandacht besteed aan de veiligheid van de accu, na het debacle met de Galaxy Note 7 van Samsung. Bovendien krijgt de G6 volgens LG een nieuw koelsysteem waarmee de smartphone veilig en koel blijft.

Meer over de LG G6

LG gaat de G6 op het Mobile World Congress aankondigen. Deze telecombeurs vindt plaats aan het eind van de maand, waarbij de persconferentie van LG op 26 februari gehouden wordt.

Eén van de grootste vernieuwingen van het toestel wordt het randloze 5,7 inch-scherm aan de voorkant, met een resolutie van 2880 bij 1440 pixels. Het scherm wordt iets breder dan bij andere smartphones, volgens LG omdat dat multitasken aangenamer maakt. Onder de motorkap loopt niet de nieuwe Snapdragon 835-processor, maar de Snapdragon 821-chip die onder meer in de Google Pixel terug te vinden is.

Lees het laatste nieuws over LG

Bron: PocketNow
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG G6
LG G6

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu