De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Dit is hoe LG de G6-accu test en beschermt tegen oververhitting

Thomas Haenen
16 januari 2017, 12:02
2 min leestijd
Dit is hoe LG de G6-accu test en beschermt tegen oververhitting

LG doet er alles aan om de veiligheid van zijn volgende vlaggenschip te garanderen. Het bedrijf belooft uitvoerige tests voor de LG G6-accu.

Lees verder na de advertentie.

LG G6-accu

De plannen die LG vandaag presenteerde zijn een beetje een steek onder water naar Samsung. Beide bedrijven zijn Koreaans en zijn op veel gebieden elkaars grootste rivalen. Samsung zag zich vorig jaar genoodzaakt de Galaxy Note 7-productie volledig stop te zetten na uitvoerige accuproblemen en LG kan het niet laten om zijn concurrent daaraan zoveel mogelijk te herinneren.

Het bedrijf kondigde vandaag namelijk aan hoe het soortgelijke problemen met de LG G6 gaat voorkomen. Dat doet het bedrijf onder andere met zogenaamde heatpipe-koeling, koperen buisjes die ervoor zorgen dat de hitte van een toestel goed afgevoerd worden. Laptops en desktopprocessoren beschikken al jaren over heat pipes, maar in smartphones zijn ze relatief nieuw. Onderstaande schets zou de locatie van de G6 heat pipes aan moeten geven. Opvallend genoeg beschikte ook de Galaxy Note 7 over dergelijke koeltechniek maar daar leek het niet voldoende uit te halen.

LG G6-accu

LG zegt daarnaast de verschillende onderdelen die hitte genereren zo ver mogelijk uit elkaar te houden. Zo moet worden voorkomen dat ze elkaar niet verder verhitten.

Om er zeker van te zijn dat al die verbeteringen voldoende bescherming bieden, zijn de testprocedures van LG zwaarder gemaakt. Het bedrijf zegt dat de LG G6-accu wordt blootgesteld aan temperaturen die tot wel 15 procent hoger liggen dan door officiële keuringsinstanties vereist wordt. Zo zou het toestel zelfs vrij extreme omstandigheden zonder kleerscheuren moeten overleven.

De LG G6 is nog niet officieel onthuld, maar de fabrikant heeft de afgelopen weken al enkele details vrijgegeven. Zo weten we dat de smartphone beschikbaar over een aparte beeldverhouding van 18 bij 9, waarmee multitasken fijner zou zijn. De officiele onthulling vindt waarschijnlijk eind februari plaats, op het Mobile World Congress. De LG G6 releasedatum is naar alle waarschijnlijkheid begin maart.

Lees het laatste nieuws over LG

Bron: Korea Herald
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG G6
LG G6

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu