‘Gelekte LG G6-foto toont dubbele camera en glanzend design’

Thomas Haenen
3 februari 2017, 8:57
2 min leestijd
‘Gelekte LG G6-foto toont dubbele camera en glanzend design’

Een eerste foto van de LG G6 achterkant is uitgelekt. Deze bevestigt onder andere de aanwezigheid van een dubbele camera achterop. Ook is het design te zien.

Lees verder na de advertentie.

LG G6 achterkant

De LG G6 is voorzien van een dubbele camera achterop, zo blijkt uit een uitgelekte foto die Business Insider bemachtigd heeft. De twee camera’s zijn naast elkaar geplaatst, met ogenschijnlijk een dubbele led-flitser in het midden. Onder de camera’s zit de vingerafdrukscanner, net als op voorgaande smartphones van LG.

Vorig jaar werd de LG G5 ook al voorzien van een extra camera achterop. Toen kon de extra lens gebruikt worden om bredere beelden te schieten. Hoe de tweede camera gebruikt wordt, verschilt van fabrikant tot fabrikant. Zo voegt Apple een uniek diepte-effect (‘Bokeh’) toe met de iPhone 7 Plus, terwijl je het op veel Huawei-smartphones kunt gebruiken om het focuspunt van een foto achteraf aan te passen. HTC heeft extra lenzen ingezet om meer beeldinformatie te verzamelen, waardoor foto’s scherper moeten worden.

Ook de glanzende achterkant van het toestel is zeer opvallend. De G5 had een metalen, vrije matte achterkant die haast dof oogde. Met de G6 kiest LG voor een compleet tegenovergestelde richting. Het toestel lijkt wel een flinke magneet voor vingerafdrukken te worden.

Meer over de LG G6

LG heeft in de voorbij weken al verschillende details over het toestel vrijgegeven. Zo weten we dat de smartphone een fors 5,7 inch-scherm krijgt dat vrijwel de gehele voorkant vult. Het scherm krijgt een opmerkelijke beeldverhouding van 18 bij 9, net iets breder dan het scherm van de gemiddelde smartphones. Volgens LG maakt dat multitasken net iets aangenamer, omdat apps meer informatie op het beeld kwijt kunnen. Foto’s van de voorkant van de LG G6 lekten onlangs ook al uit.

De aankondiging van de smartphone vindt plaats op zondag 26 februari, voorafgaand aan het jaarlijkse Mobile World Congress in Barcelona.

Lees het laatste nieuws over LG

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG G6
LG G6

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu