LG G6 eindelijk voorzien van Android 8.0 (Oreo)

Wouter Nijsen
24 mei 2018, 10:45
2 min leestijd
LG G6 eindelijk voorzien van Android 8.0 (Oreo)

Nederlandse bezitters van de LG G6 hebben er lang op moeten wachten, maar eindelijk is Android 8.0 (Oreo) voor het toestel beschikbaar. Daarmee krijgt de smartphone de update zo’n acht maanden nadat Oreo werd uitgebracht.

Lees verder na de advertentie.

LG G6 Android 8.0 nu beschikbaar

Het is onduidelijk waarom de Android Oreo-update voor de G6 zo lang op zich heeft laten wachten, al staat fabrikant LG niet bekend om zijn snelle updates. De nieuwe versie weegt 1,65GB en brengt naast de bekende Oreo-functies ook de beveiligingsupdate van april. Daarmee is de telefoon weer redelijk up-to-date en voorzien van een recente Android-versie.

android oreo bootloops

Vorige maand werd duidelijk dat LG een nieuwe divisie heeft die voor snellere en consistentere software-updates moet zorgen. Het Software Upgrade Center is specifiek gericht op het ontwikkelen en uitbrengen van updates, en houdt zich ook bezig met de stabiliteit en compatibiliteit van LG-software op smartphones.

Omdat Android Oreo voor de G6 lang op zich heeft laten wachten, is het nog afwachten hoeveel sneller updates daadwerkelijk gaan verschijnen. LG brengt binnenkort ook een Android 8.0-update uit voor de V20 en G5. De nieuwere V30 werd al bijgewerkt.

Nieuw in Android Oreo

Android 8.0 (Oreo) werd in augustus 2017 uitgebracht en brengt diverse vernieuwingen met zich mee. Eén daarvan zijn de meldingsstipjes (of notification dots) bij app-icoontjes, waarmee je snel ziet of er een notificatie voor je klaarstaat bij een bepaalde applicatie. Daarnaast kun je aan de slag met de picture-in-picture-modus en Google Play Protect. Ook zijn er op de achtergrond verbeteringen doorgevoerd die Android sneller en energiezuiniger maken, waardoor de accu langer meegaat.

Onlangs onthulde LG de G7 ThinQ, de officiële opvolger van de G6, die standaard op Android 8.0 (Oreo) draait. Dit toestel ligt vanaf volgende maand in de winkels voor 849 euro en onderscheidt zich door de dubbele camera met groothoeklens, kunstmatige intelligentie in de camera-app en 6,1 inch-scherm dat extreem helder kan. In de preview van de LG G7 ThinQ lees je hier meer over.

Ook interessant: wanneer krijgt mijn smartphone een Android 8.0-update?

Het laatste nieuws over LG

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG G6
LG G6

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu