Android Oreo-update voor LG G6 vanaf volgende week beschikbaar, G5 daarna

Thomas Haenen
27 april 2018, 9:30
2 min leestijd
Android Oreo-update voor LG G6 vanaf volgende week beschikbaar, G5 daarna

Bezitters van de LG G6 kunnen vanaf maandag een Android 8.0 (Oreo)-update verwachten. De nieuwe software wordt eerst uitgerold in Zuid-Korea, maar daarna volgt de update snel in andere landen.

Lees verder na de advertentie.

LG G6 Android Oreo-update onderweg

Het heeft even geduurd, maar LG’s vorige vlaggenschip ontvangt binnenkort eindelijk een update naar Android 8.0 (Oreo). De LG G6-update verschijnt ruim zeven maanden nadat Google de Android Oreo-update vrijgaf aan fabrikanten, en op de vooravond van de aankondiging van de LG G7.

Bovendien moeten Nederlandse gebruikers nog even wachten: de update verschijnt eerst in LG’s thuisland Zuid-Korea, en wordt de komende weken en maanden wereldwijd uit. Een precieze Nederlandse releasedatum is nog onbekend. Voor de LG V30 verscheen al eerder een Android Oreo-update.

LG G6 Android Oreo-update

Daarnaast heeft LG toegezegd dat er later dit jaar een Oreo-update verschijnt voor de LG G5 en V20, al noemt het bedrijf daar geen specifieke datum voor. Het lijkt er daarmee bovendien op dat oudere en goedkopere LG-smartphones buiten de boot vallen. Toestellen als de LG Q6 en de G5 SE blijven dus op Android 7.0 (Nougat) steken.

Dit is er nieuw in Android Oreo

Android 8.0 (Oreo) werd in augustus 2017 uitgebracht en brengt diverse vernieuwingen met zich mee. Eén daarvan zijn de meldingsstipjes (of notification dots) bij app-icoontjes, waarmee je snel ziet of er een notificatie voor je klaarstaat bij een bepaalde applicatie. Daarnaast kun je aan de slag met de picture-in-picture-modus en Google Play Protect. Ook zijn er op de achtergrond verbeteringen doorgevoerd die Android sneller en energiezuiniger maken, waardoor de accu langer meegaat.

LG voegt daarnaast nog enkele eigen verbeteringen toe aan de LG G6 Android Oreo-update op het gebied van kunstmatige intelligentie. Zo krijgt de G6 straks waarschijnlijk dezelfde objectherkenning als de binnenkort te verschijnen LG G7 ThinQ. Een algoritme detecteert wat voor object of figuur je fotografeert, en past daarop de instellingen aan. Bij een kattenfoto zorgt het toestel ervoor dat het beeld niet te blurry is, terwijl een foto van je maaltijd niet te overbelicht is om je eten er goed uit te laten zien.

→ Overzicht: krijgt mijn smartphone een Android 8.0-update?

Lees het laatste nieuws over LG

Bron: LG
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG G5
LG G5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu