De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘LG G6 krijgt eigen slimme assistent, mogelijk Google Assistant’

Thomas Haenen
10 februari 2017, 10:45
2 min leestijd
‘LG G6 krijgt eigen slimme assistent, mogelijk Google Assistant’

Slimme assistenten lijken hét toverwoord van 2017 te worden. Ook LG zou aan een variant werken, zo blijkt uit een uitnodiging van het bedrijf.

Lees verder na de advertentie.

LG G6 assistent

‘Less Artificial, More Intelligence’ belooft LG in een nieuwe teaser voor zijn volgende vlaggenschip. Daarmee suggereert het bedrijf dat er een slimme, mogelijk stemgestuurde assistent op de planning staat voor de LG G6. Het is voor het eerst dat LG hint naar de aanwezigheid van een dergelijke assistent in het toestel.

LG lijkt zich daarmee goed bewust van één van de grote trends van 2017. Vrijwel alle grote fabrikanten lanceren dit jaar smartphones met eigen slimme assistenten. Zo wordt Bixby waarschijnlijk het speerpunt van de Samsung Galaxy S8. Bixby is een stemgestuurde assistent die gebruikt kan worden om vrijwel elk aspect van de smartphone aan te sturen, waaronder een groot aantal meegeleverde apps. HTC lanceerde recentelijk nog de U Ultra met Sense Companion, terwijl de Huawei Mate 9 in de Verenigde Staten wordt geleverd met Amazons Alexa.

LG G6 assistent

Het is een opmerkelijke stap, omdat Google Android-smartphones standaard al voorziet van een eigen stemgestuurde assistent. De functionaliteit daarvan is redelijk beperkt, omdat deze vooral gebruikt wordt voor het opzoeken van informatie. Apps aansturen met Google kan niet of nauwelijks, tenzij je over een Google Pixel beschikt.

Wat voor vorm de LG G6-assistent precies krijgt is nog onbekend. In de teaser geeft het bedrijf eigenlijk geen details vrij. Hoewel we verwachten dat de assistent stemgestuurd is, kan het ook gewoon een app zijn die je automatisch relevante informatie voorschotelt. Een dergelijke assistent was ook al op de LG G5 te vinden. Andere geruchten suggereren juist weer dat de LG G6 voorzien wordt van de Google Assistant, doordat de Koreaanse fabrikant meer gaat samenwerken met Google.

De LG G6 wordt op zondag 26 februari officieel gepresenteerd. Het toestel ligt vervolgens waarschijnlijk vanaf maart of april in de winkels.

Lees het laatste nieuws over LG

Bron: ZDNet
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG G6
LG G6

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu