LG G6 krijgt hoogwaardige audiochip voor verbeterd geluid

Rick van der Veer
13 februari 2017, 12:29
2 min leestijd
LG G6 krijgt hoogwaardige audiochip voor verbeterd geluid

LG werkt aan een krachtige audiochip voor zijn nieuwe vlaggenschip. De audio van de LG G6 wordt volgens het bedrijf beter dan concurrenten dankzij een 32-bit-audioprocessor, die geluid op hoge resolutie produceert.

Lees verder na de advertentie.

LG G6 audio

De LG G6 wordt uitgerust met een krachtige audiochip, zo heeft het bedrijf bekendgemaakt. Het nieuwe vlaggenschip van de Koreaanse firma krijgt een quad-dac-audioprocessor, wat voor fors verbeterde audio moet zorgen ten opzichte van standaard audiochips. De chip biedt minder ruis en stuurt het linker- en het rechterkanaal apart van elkaar aan.

De term quad-dac verwijst naar het feit dat de chip vier processors combineert om van data een analoog signaal te maken. Daarnaast gebruikt de geluidskaart een 32-bit-resolutie om zo veel mogelijk detail uit het audiosignaal via je hoofdtelefoon naar buiten te brengen. Bovendien betekent de aanwezigheid van deze audiochip dat de LG G6 straks koptelefoons met een hoge weerstand aan kan drijven. Hier is normaal gesproken een aparte versterker voor nodig.

LG G6 audio

LG legde bij eerdere toestellen ook al de nadruk op audio van hoge kwaliteit. Voor de LG G5 bracht het bedrijf een losse audiomodule uit die op het toestel geklikt kon worden. Deze module werd in samenwerking met audiobedrijf Bang en Olufsen gemaakt en voegde een krachtige versterker toe aan de smartphone. Ook de LG V20 is van bovengemiddelde audiohardware voorzien. Deze smartphone heeft een 32-bit-audioprocessor aan boord, vergelijkbaar met de plannen die LG voor de G6 heeft.

Meer over de LG G6

De LG G6 wordt over twee weken aangekondigd tijdens het Mobile World Congress in Barcelona. Dankzij het geruchtencircuit hebben we al een aardig beeld van het toestel. Zo krijgt het toestel een iets langere beeldverhouding met een resolutie van 2880 bij 1440 pixels. De behuizing van het toestel wordt waterdicht en in de frontcamera zit een irisscanner verwerkt. Volgens sommige geruchten kiest LG er daarnaast voor het eerst voor om glas in de behuizing van zijn vlaggenschip te verwerken.

Lees het laatste nieuws over LG

Bron: LG
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu