‘LG G6 verkrijgbaar vanaf 10 maart, voorzien van breder scherm’

Thomas Haenen
10 januari 2017, 15:02
2 min leestijd
‘LG G6 verkrijgbaar vanaf 10 maart, voorzien van breder scherm’

De LG G6 ligt over precies twee maanden al in de winkels, zo beweert een nieuwe bron. De fabrikant gaf vandaag al de eerste details prijs over het opmerkelijke scherm van de smartphone.

Lees verder na de advertentie.

LG G6 releasedatum

LG brengt zijn volgende vlaggenschip uit op 10 maart, zo claimt het ETNews. De doorgaans betrouwbare bron claimt dat dat de LG G6 releasedatum gaat worden. Het toestel wordt waarschijnlijk een kleine twee weken eerder aangekondigd, op het Mobile World Congress in Barcelona. Het zou wel om een datum gaan voor Zuid-Korea, maar een groot aantal andere landen zijn waarschijnlijk gelijktijdig aan de beurt. De geruchten zijn nog niet bevestigd door de fabrikant zelf.

lg g6 beeldverhouding

Als dat gerucht klopt, is LG net iets eerder dan grote concurrent Samsung. Bronnen beweren dat de Samsung Galaxy S8 eind maart of in april verschijnt. In voorgaande jaren was juist Samsung eerder, maar het bedrijf zou zijn volgende smartphone langer willen testen na problemen met de Galaxy Note 7.

LG G6 beeldverhouding

LG kondigde vandaag zelf wel het scherm aan dat naar alle waarschijnlijkheid in de G6 gebruikt gaat worden. De LG G6 beeldverhouding wordt dan 18 bij 9, waarmee het scherm een stukje breder is dan de 16 bij 9-schermen in vrijwel alle andere smartphones. Volgens LG zorgt het bredere scherm voor een betere kijkervaring, omdat er makkelijk twee apps tegelijk gebruikt kunnen worden.

Het scherm is 5,7 inch groot en heeft een resolutie van 2880 bij 1440 pixels. Dat is goed voor een pixeldichtheid van 564 pixels per inch. Ter vergelijking: bij de Galaxy S7 is de pixeldichtheid 577, bij de iPhone 7 Plus is het 401.

LG kondigde enkel het scherm zelf aan, maar gaf geen details vrij over hoe het gebruikt gaat worden. Het staat echter vrijwel vast dat we dit in de LG G6 terug gaan zien. De subdivisies van het bedrijf kondigen wel vaker nieuwe technologieën aan vlak voor de release van een nieuw vlaggenschip. Deze worden vervolgens toegepast in dat nieuwe vlaggenschip.

Lees het laatste nieuws over LG

Bron: ETNews
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG G6
LG G6

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu