De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

LG G6 krijgt dubbele camera voor bredere foto’s

Thomas Haenen
20 februari 2017, 9:21
1 min leestijd
LG G6 krijgt dubbele camera voor bredere foto’s

De LG G6 wordt wederom voorzien van een dubbele camera achterop, zo heeft de fabrikant bevestigd. Dat zou verschillende voordelen hebben.

Lees verder na de advertentie.

LG G6 camera

Over iets minder dan een week wordt de LG G6 officieel onthuld, maar de fabrikant heeft in de voorbije weken al verschillende details vrijgegeven. Na informatie over het scherm en de software is er vandaag informatie over de camera verschenen.

LG lijkt op cameragebied eigenlijk hetzelfde als vorig jaar te doen. Net als op de LG G5 vindt je achterop dubbele lenzen, beide 13 megapixel. De ene lens is voor gewone foto’s, de ander heeft een extra brede kijkhoek van 125 graden. Daarmee kun je gemakkelijk een flinke familiefoto maken. De beeldkwaliteit van beide lenzen zouden verder identiek zijn.

LG G6 camera

Selfiecamera LG G6

De selfiecamera voorop heeft ook een bredere kijkhoek, al is deze ‘slechts’ 100 graden. Dat is echter nog altijd meer dan genoeg voor een groupfie met meerdere mensen tegelijk in beeld.

LG gaf vorige week al verschillende details vrij van de camera-app. Deze beschikt onder andere over een ‘Square Mode’ die het bredere scherm van de LG G6 optimaal moet benutten. Het scherm heeft namelijk een beeldverhouding van 18 bij 9. Splits je dat op in twee stukken, dan hou je twee vierkanten over. In de Square Mode kun je vierkante foto’s schieten die perfect zijn voor bijvoorbeeld Instagram.

De camera-app beschikt bovendien over een panoramodus van 360 graden en een speciale ‘food mode’. Deze verhoogt de kleurverzadiging waardoor foto’s van eten er een stukje smakelijker uitzien.

De LG G6 wordt zondagmiddag officieel onthuld, voorafgaand aan het Mobile World Congress in Barcelona. Het toestel ligt vervolgens waarschijnlijk vanaf maart in de winkels. Meer weten? Check dan ons vooruitblik op MWC 2017.

Lees het laatste nieuws over LG

Bron: LG
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG G6
LG G6

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu