Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

LG G6 krijgt zomerse update: gezichtsherkenning en meer onderweg

Thomas Haenen
19 juni 2017, 13:36
1 min leestijd
LG G6 krijgt zomerse update: gezichtsherkenning en meer onderweg

De LG G6 krijgt deze zomer een forse update, zo heeft de fabrikant aangekondigd. Nieuw is onder meer gezichtsherkenning om je toestel mee te ontgrendelen.

Lees verder na de advertentie.

LG G6 Face Print-update binnenkort beschikbaar

De LG G6-update wordt vanaf volgende maand uitgerold, zo heeft de fabrikant laten weten. Het is onbekend of deze dan ook direct in de Benelux beschikbaar is, maar vermoedelijk worden de features geleidelijk wereldwijd uitgerold. De nieuwe features worden gratis beschikbaar voor alle G6-gebruikers.

De update introduceert onder andere Face Print, een optie om je telefoon te ontgrendelen met gezichtsherkenning. Die zit ook al in onder andere de Samsung Galaxy S8, maar LG claimt dat hun oplossing minder dan een fractie van een seconde nodig heeft.

Ook het accuverbruik op de achtergrond wordt verminderd. LG gebruikt technieken van Google en Qualcomm om zowel hardware- als softwarematig te zorgen dat apps minder stroom verbruiken in stand-by. Tot slot waarschuwt de G6 je nu als je per ongeluk een vinger voor de cameralens houdt.

LG G6 Plus G6+

LG G6+: verbeterde variant voor thuisland

De fabrikant introduceert ook de LG G6+, een verbeterde versie van zijn vlaggenschip. Deze beschikt onder andere over 6GB werkgeheugen en 128GB opslagruimte, tegenover 32GB en 4GB werkgeheugen in de gewone G6. Ook is er ondersteuning voor draadloos opladen. De overige hardware is gelijk gebleven. De G6+ is vanaf juli in thuisland Zuid-Korea verkrijgbaar.

Er zijn geen plannen om de LG G6+ hier te verkopen, zo laat een woordvoerder van LG Benelux ons weten. Wij moeten het dus voorlopig met de LG G6 doen. Geen ramp, want dat toestel is inmiddels flink in prijs gezakt. Hoewel de adviesprijs oorspronkelijk 749 euro was, kun je nu al een losse LG G6 kopen vanaf 549 euro.

Huawei Ascend G6

Huawei Ascend G6 prijzen vergelijken

Bekijk product

We hebben momenteel geen Huawei Ascend G6 prijzen. Bekijk alle Huawei smartphones.

Alle Huawei smartphones met prijzen
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG G6
LG G6

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu