‘LG G6 wordt gelanceerd met Google Assistant’

Erwin Vogelaar
22 januari 2017, 10:15
2 min leestijd
‘LG G6 wordt gelanceerd met Google Assistant’

De LG G6 lanceert mogelijk met Google Assistant, als eerste smartphone die niet van Google zelf is. De toevoeging van de slimme assistent moet de relatie tussen de twee bedrijven verder versterken.

Lees verder na de advertentie.

LG G6 Google Assistant

Zodra de LG G6 uitkomt, het nieuwste vlaggenschip van het Koreaanse bedrijf, kun je mogelijk direct met de Google Assistant praten, zo stelt Business Korea. De toevoeging van de assistent aan de smartphone is onderdeel van LG’s plan om de band met Google te versterken. LG en Google werken volgens geruchten ook al samen aan twee nieuwe smartwatches die samen met Android Wear 2.0 gelanceerd worden.

lg g6 google assistant

Op dit moment is Google Assistant enkel nog bruikbaar op de Google Pixel, Pixel XL en de Google Home, maar de kunstmatige intelligentie zal ook onderdeel worden van verschillende mediaboxen zoals de Nvidia Shield TV. De slimme assistant kan antwoord geven op allerlei vragen, helpen berichtjes te verzenden of je entertainment aansturen. Een toffe functie van Google Assistant is dat de kunstmatige intelligentie echte gesprekken kan voeren. Je kunt dus doorvragen over een gegeven antwoord, zonder de originele vraag weer te hoeven herhalen.

De LG G6 wordt op 26 februari onthuld tijdens het Mobile World Congress in Barcelona. In tegenstelling tot de LG G5 krijgt de LG G6 waarschijnlijk geen modulair design, omdat dit toch niet zo’n succes is gebleken. In plaats daarvan krijgt het toestel mogelijk een glazen behuizing. In de selfiecamera zal volgens de geruchten een irisscanner geplaatst worden, zodat je de smartphone kunt ontgrendelen met je ogen. De Samsung Galaxy Note 7 was het eerste toestel met deze technologie, maar die smartphone heeft in Europe nooit het levenslicht gezien. Daarom kan de LG G6 het eerste Android-toestel met deze functie worden.

Lees het laatste nieuws over LG

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG G6
LG G6

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's