De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘LG G6 wordt uitgerust met irisscanner’

Rick van der Veer
1 november 2016, 16:59
2 min leestijd
‘LG G6 wordt uitgerust met irisscanner’

LG heeft een module aangekondigd die een camera combineert met een scanner, wat het waarschijnlijk maakt dat de LG G6 deze module aan boord zal krijgen.

Lees verder na de advertentie.

LG G6 irisscanner

Een onderzoeksdivisie van LG, Innotek, heeft een module aangekondigd die zowel als camera en als irisscanner dienst kan doen. Dit betekent dat je straks geen losse irisscanner meer voorop je toestel hebt, maar alleen nog maar een enkele camera voorop.

Na vingerafdrukscanners lijkt de irisscanner de volgende vorm van biometrische beveiliging te worden op smartphones.  Een irisscanner werkt door met infrarood licht in je ogen te kijken hoe je iris er uit ziet. De camera die LG nu heeft ontwikkeld kan schakelen tussen dit licht en de rest van het kleurenspectrum. Zo kan één camera in beide gevallen dienst doen. Er blijft ook meer ruimte over in de behuizing doordat er maar één onderdeel geplaatst hoeft te worden.

lg g5 reparatie

Tot nu toe zijn er nog maar weinig smartphones met een irisscanner verschenen. Samsungs Galaxy Note 7 was een van de eerste commercieel beschikbare smartphone die een dergelijke scanner aan boord had. Nu LG de techniek zelf in huis heeft ligt het voor de hand dat het volgende vlaggenschip van de firma, de LG G6, ook over deze techniek zal beschikken. De fabrikant wil dit nog niet officieel bevestigen. De opvolger van de LG G5 wordt waarschijnlijk begin 2017 gepresenteerd.

De komst van een cameramodule die tegelijkertijd uitgerust is met een irisscanner kan meer gevolgen hebben. Als de techniek goedkoper wordt om in te bouwen zouden we volgend jaar ook budgettoestellen kunnen aantreffen met een irisscanner aan boord. Dit gebeurde eerder al met de vingerafdrukscanner, die nu ook steeds meer in goedkopere toestellen terugkeert. Bovendien zou LG Pay, de vermeende betaaldienst van het bedrijf, ook gebruik kunnen maken van de techniek.

Lees het laatste nieuws over LG

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG G6
LG G6

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu