‘LG G6 verschijnt al in maart, beeld uitgelekt’

Thomas Haenen
27 december 2016, 11:11
2 min leestijd
‘LG G6 verschijnt al in maart, beeld uitgelekt’

De LG G6 ligt mogelijk al vanaf begin maart in de winkels. De Koreaanse fabrikant zou de release van zijn volgende vlaggenschip vervroegen om Samsung te snel af te zijn.

Lees verder na de advertentie.

LG G6 maart

De LG G6 verschijnt een maand eerder dan zijn voorganger, zo claimt het doorgaans betrouwbare ETNews. Volgens de Koreaanse site ligt het toestel uiterlijk eind februari of begin maart in de winkels. De LG G5 werd nog aangekondigd op het Mobile World Congress eind februari 2015, maar als het gerucht klopt wordt die aankondiging ook met enkele weken vervroegd voor de G6.

Daarmee hoopt het bedrijf Samsung te snel af te zijn. Dat introduceert zijn nieuwe vlaggenschepen doorgaans ook eind februari, om ze vervolgens in maart uit te brengen. Het gerucht gaat echter dat de Samsung Galaxy S8 release dit jaar ietsje later is, zodat het bedrijf zeker is dat eventuele problemen als bij de Galaxy Note 7 voorkomen kunnen worden. De Galaxy S8 zou dan pas in april of mei verschijnen, wat LG ruim baan geeft met een G6 releasedatum in maart.

LG G6 maart

LG G6 beelden

Daarnaast zijn mogelijk de eerste beelden van de LG G6 uitgelekt. De echtheid van de beelden is echter twijfelachtig, omdat deze wel erg veel op de LG G5 lijken. Zo zou de fabrikant het toestel wederom van een lichtgebolde metalen behuizing voorzien. Achterop zit een horizontale dubbele camera, met daaronder een vingerafdrukscanner.

Hoewel fabrikanten wel vaker hun designs hergebruiken, zou het in dit specifieke geval extra opmerkelijk zijn. De LG G5 had een behuizing die deels modulair was. Consumenten konden het toestel in theorie met nieuwe modules van extra functies voorzien. Het modulaire aspect werd echter met weinig enthousiasme ontvangen door gebruikers en er verschenen al snel geen nieuwe modules meer. Bronnen claimden dan ook dat de G6 geen modulaire behuizing zou hebben. Dat lijkt echter tegengesproken te worden door de nieuwe beelden.

Meer weten over LG’s nieuwe vlaggenschip? Lees onze LG G6 verwachtingen.

Lees het laatste nieuws over LG

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG G6
LG G6

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu