‘LG G6 krijgt géén modulair design’

Thomas Haenen
24 oktober 2016, 10:25
2 min leestijd
‘LG G6 krijgt géén modulair design’

LG schrapt zijn plannen voor een volgende smartphone met modulair design, zo claimen goed ingevoerde bronnen. De LG G6 krijgt waarschijnlijk een traditioneler ontwerp.

Lees verder na de advertentie.

LG G6 modulair

De ontvangst van de LG G5 was zo negatief dat plannen voor nieuwe modulaire smartphones geschrapt worden, zo claimt het Koreaanse ETNews. Volgens de site zou de LG G6 oorspronkelijk wel een modulaire behuizing hebben, maar heeft de fabrikant daar nu toch van afgezien.

De LG G5 werd dit voorjaar geïntroduceerd met een aanpasbaar ontwerp. Consumenten konden de onderkant verwijderen en er verschillende modules in schuiven. Zo kon je de smartphone voorzien van fysieke cameraknoppen of een DAC-module die voor een betere audiokwaliteit zorgde.

LG G5 review

Het nieuwe vlaggenschip van de Koreaanse fabrikant was echter weinig succesvol. De verkoopcijfers vielen tegen, volgens LG deels omdat consumenten het schakelen tussen de verschillende modules te complex vonden. Ook zouden de aanpasbare onderdelen voor allerlei extra productiekosten die de winst verder onder druk zetten.

Bij de aankondiging van de LG G5 riep de fabrikant nog dat ook toekomstige vlaggenschepen over een modulair design zouden beschikken. De LG G6, zo zei het bedrijf toen, zou met precies dezelfde modules en meer werken. De tegenvallende verkopen lijken echter roet in het eten te hebben gegooid. Zelfs nieuwe modules lijken al niet meer te verschijnen: sinds de introductie van de eerste modules dit voorjaar zijn er geen verdere accessoires meer verschenen.

LG G5 SE

Onlangs verscheen de LG G5 SE in Nederland. Het is een variant op het vlaggenschip met hetzelfde metalen design, maar dan met minder krachtige hardware. Vrijwel alle bestaande modules kunnen ook met de G5 SE gebruikt worden. Ook de adviesprijs van de G5 SE ligt ietsje lager. De G5 werd tegelijkertijd stilletjes uit de verkoop gehaald en is inmiddels nog maar mondjesmaat verkrijgbaar.

Lees het laatste nieuws over LG

Bron: ETNews
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG G5
LG G5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu