De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

LG: ‘G6 onthulling zeer binnenkort, modulair design geschrapt’

Thomas Haenen
5 januari 2017, 10:58
1 min leestijd
LG: ‘G6 onthulling zeer binnenkort, modulair design geschrapt’

De LG G6 krijgt waarschijnlijk geen modulair design. Het nieuwe vlaggenschip, dat binnenkort al onthuld wordt, legt de focus op een stijlvol en functioneel design.

Lees verder na de advertentie.

LG G6 niet modulair

De modulaire behuizing van de LG G5 was geen groot succes, zo geeft een topman van het bedrijf toe tegenover de Wall Street Journal. Gebruikers konden het toestel met losse modules van nieuwe functies voorzien, zoals cameraknoppen of een grotere accu. Zowel de LG G5 als de externe modules waren echter geen groot succes. Met de LG G6 ligt de focus op een toegankelijk en aantrekkelijk design, maar niet op aanpasbaarheid. Dat zegt Skott Ahn, de Chief Technologist van LG.

lg g5 reparatie

Het bedrijf zegt daarnaast dat de LG G6 aankondiging ‘in de zeer nabije toekomst’ plaats zal vinden. Hoewel sommige bronnen claimen dat de aankondiging gepland staat voor het Mobile World Congress, eind februari in Barcelona, zouden ook andere data tot de mogelijkheden behoren.

Bij de aankondiging van de LG G5 claimde de fabrikant nog dat ook toekomstige smartphones ondersteuning zouden bieden voor de modules. Die ambitie bleek echter al snel te sneuvelen na tegenvallende verkopen van het toestel. De onlangs aangekondigde LG V20, een nieuw vlaggenschip, beschikte al niet meer over ondersteuning voor modules.

LG G6 design uitgelekt

Overigens lijkt LG de deur nog wel een klein beetje open te houden voor de modules. Tegenover de zakenkrant zegt het bedrijf enkel dat de modulaire aspecten van de smartphone ‘teruggeschaald’ worden. LG spreekt over een aangepaste focus in plaats van het volledig schrappen van de modulaire behuizing. Toch verwachten we niet dat de G6 ondersteuning biedt voor modules. Uitgelekte foto’s van het toestel laten een compleet vernieuwde behuizing zien zonder aansluitpunten.

Lees het laatste nieuws over LG

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG G6
LG G6

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu