De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

LG G6 officieel gepresenteerd: dit moet je weten

Thomas Haenen
26 februari 2017, 12:50
2 min leestijd
LG G6 officieel gepresenteerd: dit moet je weten

LG pakt op het Mobile World Congress uit met een gloednieuw vlaggenschip. De LG G6 is onder andere voorzien van een scherm dat nagenoeg de hele voorkant vult.

Lees verder na de advertentie.

LG G6 officieel

Het toestel heeft een 5,7 inch-scherm met een resolutie van 2880 bij 1440 pixels dat nagenoeg de hele voorkant vult. Waar het scherm bij de meeste smartphones zo’n 65 tot 75 procent van de voorkant inneemt, is het bij de G6 ruim 80 procent.

Bovendien heeft het scherm een unieke beeldverhouding van 18 bij 9, iets breder dan de gemiddelde smartphone. Volgens LG moet dit ‘FullVision’-display multitasken aangenamer maken. Daarnaast wordt onder meer Netflix-content beschikbaar gemaakt voor het speciale scherm van de G6.

LG G6 officieel

Google Assistant ingebouwd

LG heeft de software aangepast om het bredere scherm beter te benutten. Zo zit in de camera app een zogenaamde Square Mode die vierkante foto’s schiet op de bovenste helft, en je op de onderste helft direct laat bewerken. Ook de Google Assistent, Googles stemgestuurde assistent, zit ingebouwd in de smartphone. Het is na de Google Pixel de eerste smartphone die erover beschikt. De Assistant werkt vooralsnog alleen in het Engels; het is nog onbekend of en wanneer een Nederlandse versie verschijnt. Uit de doos draait de G6 op Android 7.0 (Nougat).

Meer over de LG G6

Achterop zit een dubbele 13 megapixel-camera. Eén van die camera’s wordt gebruikt voor ‘gewone’ foto’s, de ander is voorzien van een grotere breedhoek waarmee je een breder veld in beeld brengt. Zo kun je bijvoorbeeld gemakkelijk je hele familie in één keer op de foto zetten. Ook is het makkelijker om een 360-graden panorama te maken. Voorop is een enkele 5 megapixel-camera te vinden. De G6 is verder voorzien van een Snapdragon 821-chip van Qualcomm, 4GB werkgeheugen en 32GB opslagruimte. Dat laatste kan worden uitgebreid met een micro-sd-geheugenkaart. De LG G6 is daarnaast waterdicht en kan tot een diepte van anderhalve meter overleven.

Met het afgesloten design neemt de fabrikant afscheid van de modulaire behuizing van het vorige vlaggenschip. Bij de LG G5, die begin 2016 verscheen, kon de onderkant verwijderd worden en was er ruimte voor nieuwe modules. Deze modules voegden vervolgens extra functies toe aan het toestel, zoals een grotere accu of verbeterd geluid. Hoewel LG claimde dat ook toekomstige vlaggenschepen modulair zouden zijn, werd dat plan al snel geschrapt na tegenvallende verkopen.

https://www.youtube.com/watch?v=841dtKrpz5U

LG G6 release en prijs

Het is nog niet duidelijk wanneer de LG G6 in de Benelux wordt uitgebracht en wat het toestel gaat kosten. Zodra hier meer over bekend is, wordt dit artikel aangevuld. De Android-smartphone komt verkrijgbaar in het wit, zwart en grijs, al is de adviesprijs nog niet bekend.

Lees het laatste nieuws over LG

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG G6
LG G6

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu