LG G6 presentatie op 26 februari, uitnodiging hint naar beeldverhouding

Thomas Haenen
19 januari 2017, 11:40
2 min leestijd
LG G6 presentatie op 26 februari, uitnodiging hint naar beeldverhouding

Het volgende vlaggenschip van LG wordt over iets meer dan een maand aangekondigd, zo blijkt uit een uitnodiging van de fabrikant. De LG G6 presentatie vindt plaats op 26 februari.

Lees verder na de advertentie.

LG G6 presentatie

LG’s evenement vindt plaats aan de vooravond van het Mobile World Congress in Barcelona. Op zondag 26 februari zegt het bedrijf een nieuw toestel te presenteren. Hoewel de naam van het toestel nergens wordt genoemd, is het vrijwel zeker dat het om de LG G6 aankondiging gaat.

LG G6 presentatie

LG gaf zelf onlangs al aan dat het de opvolger van de LG G5 in februari of maart zou presenteren. Ook het formaat van de uitnodiging is een subtiele hint naar het nieuwe toestel. De afbeelding heeft een beeldverhouding van 18 bij 9, wat óók de beeldverhouding van de LG G6 zou zijn.

De meeste smartphones hebben een beeldverhouding van 16 bij 9. LG introduceerde begin januari echter een scherm met een beeldverhouding van 18 bij 9. Het scherm is 5,7 inch groot en heeft een resolutie van  2880 bij 1440 pixels. Volgens LG zorgt het bredere scherm ervoor dat multitasken iets aangenamer wordt. Als je ervoor kiest om twee apps tegelijkertijd in beeld te tonen, hebben ze beide net wat meer ruimte.

Veel details over de LG G6 zijn de voorbije weken al uitgelekt. Zo weten we dat het toestel, in tegenstelling tot zijn voorganger, niet modulair zal zijn. De G6 heeft waarschijnlijk een behuizing van glas en metaal, met een dubbele camera achterop.

MWC 2017 aankondigingen

LG is niet de enige fabrikant die grootse plannen heeft voor het Mobile World Congress. Sony maakte vannacht bekend dat het op de maandagochtend voor de beurs in Barcelona nieuwe toestellen presenteert. Daarnaast hebben Huawei en Lenovo al evenementen aangekondigd voor de zondag. Samsung heeft nog geen plannen ontvouwd, maar het bedrijf presenteert mogelijk de Galaxy S8 op de beurs.

Lees het laatste nieuws over LG

Bron: ENPC
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG G6
LG G6

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu