De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Deze 4 zaken weten we nu al over de LG G6

Thomas Haenen
28 december 2016, 12:25
4 min leestijd
Deze 4 zaken weten we nu al over de LG G6

Hoewel de LG G6 pas over enkele maanden officieel onthuld wordt, zijn de geruchten rondom de smartphone inmiddels aardig concreet aan het worden. Op basis daarvan hebben we onze verwachtingen voor je verzameld.

Lees verder na de advertentie.

Dit zijn onze LG G6 verwachtingen

Bij een nieuw jaar horen ook allerlei nieuwe smartphones. Verschillende fabrikanten presenteren naar verwachting begin 2017 hun volgende generatie toptoestellen. Onlangs deelden we onze Samsung Galaxy S8 verwachtingen al met je, maar de concurrentie zit niet stil. Op basis van de laatste LG G6 geruchten hebben we onze voorspellingen voor je verzameld.

Dit artikel wordt regelmatig bijgewerkt. Laatste update: 28 december, met eerste mogelijke LG G6 renders.

1. Geen modulair design…

Misschien wel de meest opvallende stap: LG schrapt zijn plannen voor modulaire smartphones. Bij de presentatie van de LG G5, begin 2015, stond dat modulaire aspect nog centraal. Het toestel kon van nieuwe functies voorzien worden met allerlei losse modules, door LG ‘Friends’ genoemd. Het bedrijf beloofde regelmatig nieuwe modules uit te gaan brengen én claimde dat ook toekomstige vlaggenschepen van LG van een modulaire behuizing zouden worden voorzien.

lg g6 waterdicht

Inmiddels lijkt de fabrikant aardig spijt te hebben van die belofte. De verkoopcijfers van de LG G5 vielen flink tegen; de consument blijkt helemaal geen interesse te hebben in een modulair ontwerp. Sinds de introductie van de G5 zijn er dan ook geen nieuwe modules meer verschenen. De LG V20, een tweede vlaggenschip voor 2017, dat de fabrikant in oktober presenteerde, had al geen ondersteuning voor modules meer.

Verschillende bronnen geven al aan dat alle plannen voor een modulaire LG G6 geschrapt zijn. Daarmee breekt de fabrikant inderdaad met een eerdere belofte, maar gezien het beperkte succes is dat misschien maar beter ook.

2. …maar een glazen behuizing

Dat is helemaal niet zo erg, want zonder een modulaire behuizing kan LG weer andere leuke dingen doen met het design. Wat we precies kunnen verwachtingen is nog niet helemaal duidelijk. De een zegt dat de LG G6 een glazen design krijgt. Het doorgaans betrouwbare Android Police gaf aan dat dealuminium behuizing van het vorige model wordt vervangen door glas aan beide kanten, vergelijkbaar met de Samsung Galaxy S7.

Het goede nieuws: dat glazen design wordt volgens die bronnen voorzien van ondersteuning voor draadloos opladen én een koptelefoonaansluiting. Apple heeft die aansluiting al geschrapt in de iPhone 7 en Samsung zou hem ook willen afschaffen in de Galaxy S8. LG doet daar gelukkig echter niet aan mee, als we de geruchten mogen geloven. Minder mooi: het toestel heeft waarschijnlijk geen verwijderbare accu. De LG G5 was vorig jaar zowat het laatste vlaggenschip waarbij je de accu kon omwisselen. Met de glazen behuizing van de G6 zit dat er niet meer in.

Andere bronnen beweren juist dat de LG G6 net als zijn voorganger een metalen look meekrijgt. Dat blijkt althans uit nieuwe renders die in december online verschenen. Daarop zagen we een dubbele camera achterop, met koptelefoonaansluiting bovenop en een gebolde zijkant. Het toestel lijkt verrassend veel op zijn voorganger maar lijkt niet modulair te zijn.

3. Voorzien van de nieuwste hardware

Over de binnenkant van de LG G6 is op dit moment nog weinig bekend. Toch liggen de specificaties aardig voor de hand, want LG voorziet zijn vlaggenschepen doorgaans van de beste hardware van het moment.

De LG G5 beschikte over de Snapdragon 820-chip van Qualcomm, 4GB werkgeheugen en 32GB opslagruimte. We verwachten dat het toestel een upgrade krijgt naar de krachtigere Snapdragon 830, met 4 tot 6GB werkgeheugen en 64GB opslagruimte.

LG G5 review

Achterop de LG G5 zat een dubbele 16 megapixel-camera, waarbij de tweede camera gebruikt kon worden voor extra wijde foto’s. We verwachten dat LG die dubbele lens behoudt omdat bijna alle fabrikanten in 2017 overstappen naar extra camera’s. Wat voor verbeteringen er op cameragebied gepland zijn, is nog onduidelijk.

Over de selfiecamera voorop weten we al iets meer. Deze wordt waarschijnlijk voorzien van een ingebouwde irisscanner, waarmee je je telefoon kunt ontgrendelen. Een subdivisie van LG presenteerde de nieuwe innovatie onlangs en zegt deze van 2017 in smartphones aan te kunnen bieden. Daarmee lijkt het waarschijnlijk dat de LG G6 de primeur heeft.

4. LG G6 releasedatum: begin 2017

LG is wat onvoorspelbaar in wanneer het zijn topmodellen presenteert. Het bedrijf kiest tot nu toe ieder jaar een ander aankondigingsmoment. Zo verscheen de LG G2 in september 2013, de LG G4 in mei 2015, terwijl we de LG G5 in maart te zien kregen.

Het lijkt onwaarschijnlijk dat de aankondiging nog verder naar voren geschoven wordt, aangezien dat zou betekenen dat het toestel ieder moment aangekondigd kan worden. Toch zijn er bronnen die claimen dat de G6 al begin maart in de winkels ligt, een maand eerder dan de G5. We verwachten in ieder geval dat de fabrikant, net als vorig jaar, de aankondiging doet tijdens het Mobile World Congress in Barcelona. Dat vindt jaarlijks eind februari plaats en wordt door veel fabrikanten gebruikt om nieuwe smartphones te presenteren. De G5 werd ook op MWC gepresenteerd en het lijkt waarschijnlijk dat de fabrikant het evenement weer aangrijpt voor de onthulling van de G6.

Bron: Twitter
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG G6
LG G6

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu