De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

LG maakt G6 waterdicht zonder verwijderbare accu

Rick van der Veer
27 januari 2017, 12:10
2 min leestijd
LG maakt G6 waterdicht zonder verwijderbare accu

De LG G6 krijgt geen verwijderbare accu en wordt waterdicht. Volgens bronnen is het modulaire systeem verleden tijd, maar wordt het toestel wel bestand tegen water.

Lees verder na de advertentie.

LG G6 verwijderbare accu

Uit het geruchtencircuit kwamen eerder al berichten over de waterdichtheid van de LG G6, maar nu hebben bronnen dit feit bevestigd aan CNET. Het modulaire systeem en de verwijderbare accu van de LG G5 verdwijnen en er komt een waterbestendig ontwerp voor in de plaats. Hiermee valt LG’s nieuwe vlaggenschip meer in lijn met zijn concurrenten, zoals de Samsung Galaxy S8 en de Apple iPhone 7.

LG G6 verwijderbare accu

Naast het ontwerp bevestigt CNET ook dat de LG G6 uitgerust wordt met de Google Assistant. Dit wordt de tweede Android-smartphone die de stemgestuurde assistent aan boord krijgt, na de Google Pixel. Eerdere geruchten dat Alexa van Amazon in LG’s nieuwe toestel zou zitten blijken dus niet te kloppen.

Onder de motorkap van de LG G6 komt geen Snapdragon 835-chip, maar de iets oudere Snapdragon 821. Een topman van HTC zei eerder al dat geen enkel toestel dat op het aankomende Mobile World Congress gepresenteerd wordt de Snapdragon 835 aan boord heeft doordat de chip nog niet voldoende leverbaar is. Alleen Samsung heeft voldoende voorraad gekregen om een toestel uit te kunnen brengen. Meerdere vlaggenschepen, waaronder die van LG en HTC, zullen dan ook voorzien worden van de Snapdragon 821.

Meer over de LG G6

Dankzij alle geruchten die over de LG G6 uitgekomen zijn hebben we al een aardig beeld van het toestel. Eén van de meest unieke aspecten van het toestel wordt het scherm van 5,7 inch dat geen traditionele beeldverhouding krijgt. Dit scherm wordt iets langer, wat neerkomt op een verhouding van 18:9 en een resolutie van 2880 bij 1440. De G6 krijgt bovendien een irisscanner in de camera aan de voorkant. Op het aankomende Mobile World Congress eind februari wordt het toestel officieel onthuld.

Lees het laatste nieuws over LG

Bron: CNET
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG G6
LG G6

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu