De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

Eindelijk: LG G7 ThinQ krijgt na negen maanden Android Pie-update

Thomas Haenen
5 juni 2019, 10:49
2 min leestijd
Eindelijk: LG G7 ThinQ krijgt na negen maanden Android Pie-update

Terwijl Android Q alweer in de startblokken staat, is LG nu pas begonnen met de uitrol van Android Pie. Bezitters van de LG G7 ThinQ kunnen vanaf vandaag met de software aan de slag.

LG G7 Android Pie-update beschikbaar

De Android 9.0 (Pie)-update voor de LG G7 ThinQ wordt vanaf vandaag uitgerold in heel Europa. Verschillende gebruikers in Nederland, maar ook Polen, Tsjechië en Italië zeggen de update te hebben ontvangen. Het volledige updatebestand is ruim 1,4GB groot en kun je dus beter alleen met een wifi-verbinding downloaden.

Gebruikers krijgen automatisch een update zodra de nieuwe software klaarstaat voor hun smartphone. Heb je nog geen notificatie, dan zul je nog even geduld moeten hebben. LG rolt de update geleidelijk uit, waardoor het enkele dagen tot weken duurt voor iedereen aan de beurt is. Eventueel kun je handmatig op de beschikbaarheid van Android Pie controleren door in de instellingen naar ‘Software-update’ te zoeken.

LG G7 Android Pie-update

Op het eerste gezicht verandert de update weinig, omdat LG zijn eigen Android-interface ongewijzigd heeft gelaten. Wel zijn er enkele nieuwe features toegevoegd, zoals slimmere quick settings en optimalisaties die ervoor zorgen dat je accu langer meegaat.

LG’s achterhaalde updatebeleid

Het updatebeleid van LG loopt flink achter op zowat alle concurrenten. Google bracht in augustus 2018 de definitieve versie van Android Pie uit. Onder andere Sony, Nokia en OnePlus wisten vervolgens binnen enkele weken deze update uit te rollen voor meerdere smartphones. Samsung, Motorola en Huawei hebben sinds begin dit jaar ook al verschillende toestellen van Android Pie voorzien.

Waarom LG zoveel tijd nodig heeft, is onduidelijk. Ook is het nog maar de vraag wanneer andere LG-smartphones worden bijgewerkt. Onder andere de LG V30, LG Q7 en LG G6 wachten nog altijd op een Android Pie-update. Ook wachten we op de release van de LG G8 ThinQ, het nieuwe vlaggenschip van de fabrikant dat in februari werd gepresenteerd.

Eind 2018 schreef Rens nog over het ‘rampjaar’ dat LG achter de rug heeft. Daar merkte hij al op dat het bedrijf begint achter te lopen qua beveiligingsupdates. Vooralsnog lijkt het tij van de fabrikant echter niet te keren.

Het laatste nieuws over LG

Bron afbeelding:
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG G7 ThinQ
LG G7 ThinQ

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's