De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

‘LG G7 speelt leentjebuur: volgend vlaggenschip heeft notch’

Thomas Haenen
7 maart 2018, 14:01
2 min leestijd
‘LG G7 speelt leentjebuur: volgend vlaggenschip heeft notch’

LG’s volgende vlaggenschip volgt het voorbeeld van Essential, Apple en anderen, en krijgt een kleine inkeping bovenaan het beeld. Dat suggereert een render van de onaangekondigde LG G7.

Lees verder na de advertentie.

‘LG G7 foto’s tonen notch’

De afbeeldingen komen niet van LG zelf, maar van TechnoBuffalo. De techsite heeft de renders laten maken op basis van uitgelekte informatie, die men van anonieme bronnen heeft vernomen. Zo moeten ze een goede eerste indruk bieden van hoe de G7 er straks uit komt te zien.

LG G7 foto

Als we de render mogen geloven, bestaat vrijwel de gehele voorkant van de LG G7 uit een 6 inch-scherm met een resolutie van 3120 bij 1440 pixels. Slechts bovenaan is een kleine inkeping voor de selfiecamera en enkele andere sensoren. Daarmee wordt LG mogelijk de zoveelste fabrikant die zijn vlaggenschip van een zogenaamde ‘notch’ voorziet. Apples iPhone X is het bekendste toestel, maar ook Essential, Asus, Huawei en enkele andere grote fabrikanten kiezen voor de inkeping.

Opinie: de ‘notch’ is helaas de toekomst van Android

Achterop zit waarschijnlijk een dubbele camera met een dubbele led-flitser. Hoeveel megapixels die camera’s hebben is nog onbekend. Daaronder vind je ook de vingerafdrukscanner. Het toestel heeft volgens de bron een Snapdragon 845-chip, 6GB RAM en 128GB opslagruimte. Daarmee beschikt het toestel over de beste hardware die op dit moment voor smartphones beschikbaar is.

Releasedatum LG G7 onbekend

Wanneer LG zijn nieuwe smartphone officieel onthuld, is nog niet helemaal duidelijk. Het bedrijf kondigde daarnaast voor het eerst in jaren geen nieuwe smartphone aan op het Mobile World Congress. Sommige bronnen claimen dat LG zijn oorspronkelijke plannen voor de G7 geschrapt heeft, en dat er geen opvolger voor de LG G6 verschijnt. Volgens de fabrikant kunnen we echter wel degelijk nog ergens dit voorjaar op een nieuw vlaggenschip rekenen.

Lees het laatste nieuws over LG

Bronnen afbeeldingen: TechnoBuffalo, TechnoBuffalo
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG G7 ThinQ
LG G7 ThinQ

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu