‘LG bespaart kosten: geen oled, maar lcd voor G7’

Thomas Haenen
19 maart 2018, 9:51
2 min leestijd
‘LG bespaart kosten: geen oled, maar lcd voor G7’

De LG G7 krijgt toch geen oled-scherm, zo beweren bronnen. Het toestel wordt voorzien van een lcd-scherm om de kosten van het vlaggenschip terug te dringen.

Lees verder na de advertentie.

LG G7 lcd-scherm gepland

Kort na de introductie van zijn eerste oled-smartphone stapt LG toch weer over op lcd, zo claimt The Investor. De LG G7 heeft volgens de bron namelijk net als eerdere modellen uit de reeks weer gewoon een lcd-scherm. Daarmee zou het Zuid-Koreaanse bedrijf de productiekosten van zijn volgende vlaggenschip willen beperken.

Oled-schermen bieden beter contrast en helderder beeld dan lcd. Bovendien is oled energiezuiniger, omdat individuele pixels uitgeschakeld kunnen worden als zwart beeld weergegeven wordt. Vrijwel alle oled-schermen in smartphones worden echter door Samsung geproduceerd. De LG V30, die sinds eind vorig jaar in Nederland verkrijgbaar is, was de eerste smartphone van de fabrikant met een eigen oled-scherm.

LG G7 lcd-scherm

Helaas had de LG V30 ook een vrij stevige adviesprijs van 899 euro. Die was waarschijnlijk deels te wijten aan het oled-scherm, zo blijkt nu. Volgens de analisten liggen de productiekosten van een oled-scherm tot wel drie keer zo hoog als de kosten van een lcd-scherm. Bovendien moet LG nog flinke investeringen maken om zijn oled-productie op hetzelfde niveau te krijgen als Samsung.

Meer over de LG G7

Wanneer de LG G7 officieel onthuld wordt blijft een beetje een mysterie. In het verleden onthulde LG zijn vlaggenschip altijd in februari of maart, maar nu ziet het er naar uit dat de smartphone pas in de zomer verschijnt. Volgens de laatste geruchten heeft de G7 een voorkantvullend scherm met een kleine inkeping bovenaan het beeld. Ook wordt het toestel uitgerust met de krachtige Snapdragon 845-chip.

Of het oled-scherm als gevolg heeft dat de LG G7 goedkoper wordt dan de V30, is overigens nog maar de vraag. LG’s grootste concurrenten verhogen hun prijs ook: zowel de Samsung Galaxy S9 als de Huawei P20 kosten een paar tientjes meer dan hun voorgangers.

Lees het laatste nieuws over LG

Bron: The Investor
Bron afbeelding: TechnoBuffalo
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG G7 ThinQ
LG G7 ThinQ

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu