LG G7 One onthuld: variant op vlaggenschip met Android One

Thomas Haenen
28 augustus 2018, 12:18
2 min leestijd
LG G7 One onthuld: variant op vlaggenschip met Android One

LG brengt dit najaar zijn eerste Android One-toestel uit. Het bedrijf heeft de LG G7 One aangekondigd, een variant op zijn nieuwste vlaggenschip.

Lees verder na de advertentie.

LG G7 One officieel onthuld

De G7 One heeft het design van LG’s nieuwste vlaggenschip, maar staat daar qua specificaties net een stapje onder. Zo heeft het toestel een fors, voorkantvullend scherm van 6,1 inch groot, met een kleine inkeping bovenaan het beeld. De achterkant heeft een enkele camera van 16 megapixel, en niet de dubbele camera die op de G7 ThinQ zit. Daaronder zit een vingerafdrukscanner.

LG G7 One officieel onthuld

Het toestel wordt aangedreven door de Snapdragon 835, Qualcomms krachtigste chip van vorig jaar. Er is 4GB werkgeheugen aanwezig, 32GB opslagruimte en plek voor een micro-sd-geheugenkaartje. Voorop zit een selfiecamera van 8 megapixel. De accucapaciteit bedraagt 3000 mAh en snel opladen wordt ondersteund.

Eerste LG met Android One

Android One is een speciale versie van het besturingssysteem met minimale aanpassingen door de fabrikant. Doorgaans voorzien fabrikanten als LG en Samsung Android van hun eigen interface, met aangepaste menu’s en homescreens. Ook leveren ze vaak een groot aantal eigen apps mee. Android One-toestellen hebben die aanpassingen niet en ogen dus opgeruimder.

Daarnaast krijgen Android One-toestellen vaak snellere, regelmatigere updates. De LG G7 One wordt nog voor het einde van het jaar bijgewerkt naar Android 9.0 (Pie), terwijl andere LG-smartphones die update mogelijk pas begin 2019 krijgen. Onder andere Nokia, Xiaomi en Motorola brachten al eerder Android One-toestellen uit.

LG G7 Fit: voordeliger met verouderde hardware

Vannacht onthulde het bedrijf ook de LG G7 Fit, een model dat een tikkeltje minder krachtig is. Qua design doet de Fit niet onder voor zijn duurdere broertjes, want ook hier zien we een voorkantvullend scherm met een inkeping. De G7 Fit heeft een Snapdragon 821-chipset, die alweer dateert uit 2016 en toen werd gebruikt in toestellen als de OnePlus 3T.

De overige hardware is degelijk, maar vergelijkbaar met midrange-smartphones als LG’s eigen Q7. Zo is er 4GB werkgeheugen en 32GB opslagruimte. Achterop zit een enkele camera van 16 megapixel, voorop een 8 megapixel-camera voor selfies. De accucapaciteit bedraag 3000 mAh. De Fit heeft geen Android One, en loopt op een door LG aangepaste versie van Android Oreo.

LG G7 One en G7 Fit in Nederland

Beide smartphones zijn vanaf dit jaar verkrijgbaar in LG’s thuisland Zuid-Korea, maar over een release in andere landen heeft het bedrijf nog niets bekendgemaakt. LG Benelux kon ons nog niet vertellen of en wanneer de smartphones in Nederland verschijnen. Ook de adviesprijzen zijn onbekend.

Lees het laatste nieuws over LG

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG G7 Fit
LG G7 Fit

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu