LG onthult G7 ThinQ op 2 mei, officiële persrender gelekt

Wouter Nijsen
10 april 2018, 9:18
2 min leestijd
LG onthult G7 ThinQ op 2 mei, officiële persrender gelekt

LG laat weten dat het zijn aanstaande vlaggenschip, de G7 ThinQ, op 2 mei onthult. Daarnaast zijn er renders opgedoken, waarop het toestel in volle glorie is te zien. Lees er hier meer over.

Lees verder na de advertentie.

LG G7 onthulling op 2 mei

LG bevestigt het bestaan en de naam van de G7 ThinQ in een persbericht, waarin ook te lezen is dat de smartphone op 2 mei wordt onthuld. De presentatie vindt plaats in New York, terwijl voorgaande LG-vlaggenschepen vaak tijdens het MWC werden aangekondigd. Wanneer het toestel vervolgens in de winkels ligt, is onduidelijk, maar een release eind mei of begin juni lijkt aannemelijk.

Volgens het persbericht komt de G7 in vijf kleuren, waarbij het per regio verschilt welke varianten beschikbaar zijn. Ook zou de smartphone een fysieke knop hebben voor AI-functies of een slimme assistent. Dit is vergelijkbaar met de Samsung Galaxy S8 en Galaxy S9, die aan de linkerkant een aparte Bixby-knop hebben.

Gelekte renders

Tegelijk heeft website Android Headlines een officiële render (zie boven dit artikel) van de LG G7 gepubliceerd. Op de afbeelding zijn de vijf kleuren te zien, maar ook het voorkantvullende scherm met een notch. Dit is de kleine uitsnede aan de bovenkant van het scherm, waar onder meer de frontcamera en luidspreker in zijn verwerkt. Verder is te zien dat de telefoon een vingerafdrukscanner aan de achterkant en dubbele camera met diafragma van f/1.5 heeft. Hierdoor moet de smartphone scherpere foto’s in het donker maken.

Op basis van voorgaande geruchten weten we dat de G7 ThinQ waarschijnlijk beschikt over een Snapdragon 845-chip, 4GB RAM en 64GB aan opslagruimte. Ook verwachten we een grote accu, Android Oreo en relatief compacte behuizing.

Wil je op de hoogte blijven over het laatste nieuws rond deze nieuwe smartphone? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of download de Android Planet-app in de Play Store.

Lees het laatste nieuws over LG

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG G7 ThinQ
LG G7 ThinQ

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu