‘LG G7 met oled-scherm lanceert eerder dan verwacht’

Thomas Haenen
16 juni 2017, 9:19
2 min leestijd
‘LG G7 met oled-scherm lanceert eerder dan verwacht’

De LG G7 ligt mogelijk eerder dan verwacht in de winkels. Daarmee hoopt LG de concurrentie te snel af te zijn.

Lees verder na de advertentie.

LG G7 onthulling vervroegd

Hoewel de LG G6 pas enkele maanden geleden verscheen, zoemen de eerste geruchten over een opvolger al rond. De fabrikant is namelijk van plan al in januari 2018 de LG G7 te presenteren, zo claimt The Investor. Dat zou zo’n drie maanden eerder zijn dan de onthulling van de G6 dit jaar.

LG V30 concept

Het doel van de vervroegde onthulling: Samsung te snel af zijn. De grote Koreaanse rivaal van LG presenteert zijn belangrijkste smartphones doorgaans in maart en april. De Samsung Galaxy S8 werd dit jaar enkele weken na de LG G6 gepresenteerd, waarbij het voorkantvullende scherm de belangrijkste vernieuwing is van beide toestellen. Ze kwamen echter vrijwel gelijktijdig in de winkel te liggen, waardoor LG niet met de eer kon strijken. Een eerdere en release zou de fabrikant een voordeel geven.

Ook LG V30 eerder?

Als gevolg van een vroege onthulling wordt ook de releasedatum van andere LG-smartphones aangepast, zo claimt de bron. Het nieuwe toestel in de LG V-reeks, de V30, komt dit jaar waarschijnlijk al in augustus, terwijl de LG V20 in september werd gepresenteerd. De LG V30 beschikt volgens geruchten over een tweede, uitschuifbaar scherm dat onder het primaire scherm zit. Door het omlaag te schuiven, kun je het gebruiken voor het toetsenbord of om meer informatie op te tonen.

Dezelfde bron beweert ook dat LG de stap gaat maken naar oled-schermen. LG voorziet zijn vlaggenschepen nu nog van lcd-schermen, maar zou al geruime tijd aan een overstap naar oled werken. Die laatste beeldtechnologie biedt helderder beeld en levendigere kleuren. Eerder dit jaar werd bekend dat Google fors heeft geïnvesteerd in nieuwe oled-fabrieken van LG, vermoedelijk voor de Google Pixel 2. Nu blijkt dat LG zelf de technologie ook ziet zitten.

Lees het laatste nieuws over LG

Bron: The Investor
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG G6
LG G6

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu