LG G7 krijgt mogelijk ‘oudere’ Snapdragon 835-chip

Wouter Nijsen
10 januari 2018, 11:10
2 min leestijd
LG G7 krijgt mogelijk ‘oudere’ Snapdragon 835-chip

Het lijkt erop dat het nieuwe vlaggenschip van LG alsnog de G7 gaat heten, terwijl ook informatie over de hardware is verschenen. Volgens diverse websites wordt de LG G7 mogelijk aangedreven door de Snapdragon 835-chip, en niet de nieuwere Snapdragon 845.

Lees verder na de advertentie.

LG G7 Snapdragon 835-chip

Hoewel de definitieve naam van LG’s nieuwe vlaggenschip nog niet duidelijk is, wordt de G7 al wel op de website van het bedrijf genoemd. Het gaat om een pagina die Quick Charge-ondersteuning bij diverse toestellen beschrijft. Te zien is dat bij Quick Charge 4.0 de ‘Future LG G7’ wordt vermeld, terwijl bij het oudere Quick Charge 3.0 voorgaande LG-vlaggenschepen staan.

lg g7 snapdragon 835

Omdat het nieuwere Quick Charge 4.0+ (dat nog iets sneller en efficiënter is dan versie 4.0) niet wordt vermeld, suggereren verschillende websites dat de LG G7 nog over de Snapdragon 835-chip beschikt. Dit is de chip waarmee de meeste Android-vlaggenschepen uit 2017 zijn uitgerust. Qualcomm kondigde onlangs de Snapdragon 845 aan, de chip die we waarschijnlijk dit jaar in high-end toestellen gaan zien.

Het is echter onzeker of LG daadwerkelijk kiest voor een ‘oudere’ chip. Quick Charge 4.0+ werkt met beide chipsets, terwijl veel smartphones met de Snapdragon 835 Quick Charge 3.0 blijven gebruiken. Het kan dus zijn dat we het snellere Quick Charge 4.0(+) pas in latere smartphones terugzien.

Onthulling in maart

Bij de G6 koos LG overigens wel voor een licht verouderde chipset. Hoewel de Snapdragon 835 ruim voor de release van de G6 beschikbaar was, werd het toestel nog aangedreven door de Snapdragon 821-chip. Dit werd veroorzaakt volgens bronnen veroorzaakt door levertijdproblemen. De LG V30, die veel later in 2017 verscheen, is wel voorzien van de nieuwste hardware.

Daarnaast is de verwachting dat LG later dan normaal met een nieuw vlaggenschip komt. Volgens de laatste geruchten toont het bedrijf de G7 tijdens een event in maart, waarna de release in april volgt. De LG G6 werd vorig jaar tijdens het Mobile World Congress in Barcelona getoond en lag een aantal weken later in de winkels.

Tip: schrijf je in voor de nieuwsbrief of download de Android Planet-app om op de hoogte te blijven van de LG G7.

Lees het laatste nieuws over LG

Bron: LG
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu