De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Fysieke AI-knop van LG G7 ThinQ is voor Google Assistant’

Erwin Vogelaar
21 april 2018, 10:09
2 min leestijd
‘Fysieke AI-knop van LG G7 ThinQ is voor Google Assistant’

We weten al een tijdje dat de nieuwe smartphone van LG een fysieke knop voor kunstmatige intelligentie krijgt, maar nog niet wat dat precies betekent. Nu blijkt dat de LG G7 ThinQ Google Assistant waarschijnlijk een vast plekje geeft.

Lees verder na de advertentie.

De LG G7 ThinQ Google Assistant-knop

Kunstmatige intelligentie is in 2018 van groot belang voor smartphonemakers, door spraakassistenten, ai-chips, machine learning en meer. We keken daarom niet vreemd op toen er werd gesproken van een fysieke knop voor kunstmatige intelligentie op de nieuwe LG G7 ThinQ. Wat die knop precies zou betekenen was nog niet duidelijk. Website CNet stelt nu dat het gaat om een Google Assistant-knop.

De LG G7 ThinQ zou de eerste smartphone zijn die een fysieke knop reserveert voor Googles spraakassistent. Dat lijkt in ieder geval een betere keuze dan het maken van een eigen assistant zoals Samsung bijvoorbeeld doet. Google Assistant werkt direct goed en is in steeds meer talen beschikbaar. Ook Nederlands wordt binnenkort ondersteund. De eerste test met de Nederlandse assistant wordt nu gedraaid.

lg g7 thinq google assistant

Bixby

De fysieke knop is vergelijkbaar met de Bixby-knop van Samsung op de Samsung Galaxy S8 en Galaxy S9. Net als die toestellen lijkt het erop dat gebruikers van de LG G7 ThinQ geen mogelijkheid krijgen om de knop een andere functie te geven. De Google Assistant-knop wordt waarschijnlijk aan de linkerkant van het toestel geplaatst. De aanknop zit rechts en de vingerafdrukscanner aan de achterkant.

LG zal deze nieuwe smartphone op 2 mei officieel onthullen, waarna het toestel waarschijnlijk eind mei of begin juni verkrijgbaar zal zijn. Het toestel krijgt waarschijnlijk een notch, maar deze is uit te schakelen. Verder heeft het toestel een Snapdragon 845-chip, 4GB werkgeheugen en 64GB opslagruimte.

Naast de LG G7 ThinQ brengt LG waarschijnlijk rond dezelfde tijd ook nog de V35 ThinQ uit. Later dit jaar komt opvolger V40 ThinQ.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief of download de Android Planet-app om op de hoogte te blijven over de LG G7 ThinQ.

Lees het laatste nieuws over LG

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG G7 ThinQ
LG G7 ThinQ

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu