Gerucht: LG G7 waarschijnlijk vanaf april verkrijgbaar
Wouter Nijsen

Volgens een nieuw gerucht wordt de LG G7, het vermeende nieuwe vlaggenschip van de Zuid-Koreaanse fabrikant, in april uitgebracht. De onthulling vindt hoogstwaarschijnlijk een maand eerder plaats, maar niet tijdens het Mobile World Congress.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

‘LG G7 verkrijgbaar in april’

Dat schrijft de Koreaanse website The Investor op basis van bronnen bij telecombedrijven. Volgens de website vindt de release plaats op 20 april. De aankondiging is niet tijdens Mobile World Congress (26 februari – 1 maart 2018), maar op een eigen evenement in maart. Het zou de eerste keer sinds jaren zijn dat LG het event niet aangrijpt om zijn nieuwe toptoestel te presteren. De LG G4, G5 en G6 werden bijvoorbeeld allemaal in Barcelona onthuld.

Dat LG de G7 later presenteert dan normaal heeft mogelijk te maken met de LG V30. Dit toestel werd later uitgebracht dan gepland en ligt pas sinds een aantal weken in de Nederlandse winkels. Het lijkt daarom logisch dat de release van de LG iets wordt ‘uitgesteld’ om de V30 wat meer ruimte te geven.

Mogelijk andere naam

Opvallend is dat The Investor vorige week nog schreef dat LG dit jaar geen G7 uitbrengt, maar ervoor kiest het toestel een andere naam te geven. Dit om beter te concurreren met bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S9, omdat een lager cijfer ervoor zouden zorgen dat consumenten het als een ouder toestel zien. Volgens de laatste geruchten heeft de telefoon geen ‘G’ in de naam en twee cijfers in plaats van één.

De ‘LG G7’ zou beschikken over de nieuwe Snapdragon 845-chip, oled-scherm met minimale bezels, dubbele camera, Android 8.0 (Oreo) en irisherkenning. Onlangs bracht de V30 uit in Nederland, die ook over een voorkantvullend scherm beschikt. In onze LG V30 review waren we niet zo te spreken over dat display, maar wel positief over het design en de camera.

Lees het laatste nieuws over LG

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.