LG begint met uitrol Android 10-update voor G8 ThinQ

Colin Baak
2 december 2019, 9:26
1 min leestijd
LG begint met uitrol Android 10-update voor G8 ThinQ

Vorige maand startte LG met een bètaprogramma voor de update van Android 10 voor de LG G8 ThinQ. Nu is het bedrijf begonnen met de officiële uitrol van de nieuwe software, maar vooralsnog alleen in thuisland Zuid-Korea.

LG G8 ThinQ Android 10-update

Android 10 - LG G8 ThinQ

De LG G8 ThinQ werd in februari van 2019 gepresenteerd en kwam met Android 9.0 Pie. Nu is LG ook begonnen met de officiële uitrol van Android 10. Vooralsnog is die update alleen voor een kleine groep mensen te downloaden in Zuid-Korea. Daarbij gaat het om softwareversie G820N20c, waar ook de beveiligingspatch van november in is verwerkt.

Verdere details over de software, zoals de grootte van de update zijn niet bekend. Het gaat om een gefaseerde uitrol. Dat betekent dat de nieuwe software binnen enkele weken voor elke Zuid-Koreaanse gebruiker te downloaden is. Details over verdere uitrolplannen van de fabrikant zijn nog onbekend.

Het kan dus nog even duren voordat de update ook Europa bereikt. Dat de update naar de G8 ThinQ zou komen was al wel duidelijk. Of en wanneer de nieuwe software ook naar jouw toestel komt, check je in het Android 10 update-overzicht.

Nieuwigheden in Android 10

Android 10 introduceert een systeembrede donkere modus. Zo worden apps die hiervoor ondersteuning bieden automatisch aangepast qua gekozen thema. Daarbij kun je denken aan bijvoorbeeld Gmail of YouTube. Ook kun je je beter focussen op je werk dankzij de Focus-modus. Daarmee kun je apps die jij kiest even tijdelijk pauzeren, zodat je geen notificaties krijgt.

Alles weten over Android 10? Bekijk dan onderstaande video van Android Planet. Hierin leggen we uit wat de tien tofste features van Android 10 zijn.

Het laatste nieuws over LG

Bron: GSMArena
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG G8 ThinQ
LG G8 ThinQ

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu