De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

‘Officiële LG G8 ThinQ-render toont de smartphone van alle kanten’

Rens Blom
13 februari 2019, 9:23
2 min leestijd
‘Officiële LG G8 ThinQ-render toont de smartphone van alle kanten’

Er zijn officiële marketingrenders van de LG G8 ThinQ gelekt. De plaatjes tonen de nog onaangekondigde smartphone van alle kanten, en maken duidelijk dat hij qua ontwerp veel lijkt op de G7 ThinQ en V40 ThinQ van vorig jaar.

Lees verder na de advertentie.

LG G8 ThinQ gelekt: check de plaatjes

In de afgelopen weken zijn er al meermaals beelden en andere details van de G8 ThinQ gelekt, en nu zien we ook de eerste officiële marketingrender van de smartphone. Het plaatje is op Twitter geplaatst door @Evleaks, een bekende lekker met een bijna vlekkeloze reputatie.

Wat direct opvalt is dat de G8 ThinQ veel lijkt op de dure LG-toestellen van vorig jaar. Zowel de voor- als de achterkant van de smartphone zijn bijna identiek aan die van de G7 ThinQ en V40 ThinQ, al heeft laatstgenoemde drie camera’s achterop. De G8 krijgt een dubbele camera, net als zijn voorganger.

LG G8 ThinQ

De LG G8 ThinQ beschikt over een usb-c-poort en koptelefoonaansluiting. De achterkant lijkt gemaakt van glas en bevat een vingerafdrukscanner. LG gaat dus niet mee in de trend om de scanner onder het display te stoppen. Steeds meer high-end smartphones, waaronder de OnePlus 6T, Huawei Mate 20 Pro en Samsung Galaxy S10 Plus, hebben zo’n scanner.

De gelekte render maakt ook duidelijk dat LG vasthoudt aan de notch, waar de frontcamera en een aantal sensoren achter schuilgaan. Fabrikanten als Honor en Samsung maken dit jaar toestellen zonder notch, bijvoorbeeld door een cameragaatje in het scherm te plaatsen.

Specificaties

Hoewel het ontwerp van de G8 ThinQ misschien niet zo tot de verbeelding spreekt, maakt het toestel wel indruk met zijn hardware. Onder de motorkap draait de nieuwste Snapdragon 855-processor, de snelste chipset die er op dit moment is. LG heeft bekendgemaakt dat de smartphone een frontcamera met Time of Flight-technologie krijgt voor geavanceerde gezichtsbeveiliging en betere filters voor je selfies.

Naar verluidt beschikt de G8 ThinQ over 4GB of 6GB werkgeheugen en 128GB opslagruimte. Het display zou 6,1 inch meten en een lcd-paneel gebruiken met een haarscherpe QHD-resolutie. Hoe groot de accu is, is nog niet duidelijk. Geruchten claimen dat de accu draadloos opladen ondersteunt. De smartphone ondersteunt vermoedelijk geen 5G-internet.

lg v40 thinq

Aankondiging op MWC

LG bracht op 1 februari de V40 ThinQ in Nederland uit, maar presenteert eind deze maand alweer zijn nieuwste topmodel. De G8 ThinQ ziet op 24 februari het levenslicht op het Mobile World Congress (MWC). De fabrikant onthult dan ook een andere high-end smartphone met 5G-ondersteuning. Details over dit toestel zijn nog schaars, maar hij wordt – vanwege de 5G-toevoeging – duurder dan de G8 ThinQ. Android Planet is aanwezig op het MWC en doet daar uitgebreid verslag.

Houd tot die tijd onze site of de Android Planet-app in de gaten voor het laatste nieuws over de LG G8 ThinQ.

Lees het laatste nieuws over LG

Bron afbeelding: @evleaks
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG G8 ThinQ
LG G8 ThinQ

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu