LG G8 ThinQ met 3D-camera en ‘geluidsscherm’ onthuld

Thomas Haenen
24 februari 2019, 19:45
3 min leestijd
Breaking
LG G8 ThinQ met 3D-camera en ‘geluidsscherm’ onthuld

De LG G8 ThinQ is een high-end smartphone met een oled-scherm en drie camera’s. LG brengt tevens een iets goedkopere variant uit, de G8s ThinQ.

Lees verder na de advertentie.

LG G8 ThinQ officieel: vlaggenschip met veegbewegingen

De LG G8 ThinQ is het eerste toestel in deze LG-reeks met een oled-scherm en drie camera’s achterop. Ook heeft het toestel een scherm dat geluidstrillingen maakt en palmherkenning als beveiligingsoptie. De belangrijkste specificaties op een rijtje:

  • 6,1 inch oled-scherm met resolutie van 3120 bij 1440 pixels
  • 16+12+12 megapixel-camera achterop, 8 megapixel- en 3D-camera voorop
  • Snapdragon 855-chip met 6GB werkgeheugen
  • 128GB opslagruimte, met plek voor micro-sd-geheugenkaart
  • Loopt op Android 9.0 (Pie) met LG-interface
  • Accucapaciteit 3500 mAh

De LG G8 ThinQ is vanaf dit voorjaar in Nederland te koop voor een nog onbekende adviesprijs. Het toestel is dan verkrijgbaar in drie kleuren: zwart, blauw en rood. LG toonde ook nog een V50 ThinQ op het evenement, maar die komt voorlopig niet naar Nederland.

LG G8 ThinQ officieel

Trillend oled-scherm maakt geluid

LG gebruikte tot nu toe altijd lcd-schermen in de G-reeks, en experimenteerde slechts één keer eerder met oled in de LG V30. Oled-schermen hebben kleurrijker beeld en beter contrast. Het scherm vult vrijwel de hele voorkant, met slechts bovenin een kleine inkeping voor de selfiecamera en enkele sensoren.

In het scherm zit nog een andere opvallende techniek gestopt. Het beeld kan namelijk trillen om geluid te produceren. Daarmee vervangt LG de speaker die bovenop het toestel zit. Bovenin zitten ook sensoren voor gezichtsherkenning, achterop zit een vingerafdrukscanner, maar LG heeft nog een andere optie bedacht.

Z-Camera voorop, drie camera’s achterop

Voorop zit een 3D-camera die diepte meet, door LG de ‘Z Camera’ genoemd’. Het toestel probeert de lijnen op je hand te herkennen. Zwaai naar de camera, en als de juiste hand in beeld is wordt de G8 ThinQ gelijk ontgrendeld. Deze camera kan ook gebruikt worden voor selfies met bokeh-effect en augmented reality-apps.

LG G8 ThinQ ToF-sensor

Deze Z Camera wordt ook nog gebruikt voor enkel ‘hands-free gestures’. Zo kun je het toestel gebruiken zonder aanraken, als je bijvoorbeeld in de auto zit. Door te zwaaien, vegen of wijzen naar de camera kun je apps afsluiten, telefoongesprekken stoppen of het volume verlagen. De G8 loopt op Android 9.0 (Pie).

Achterop vind je drie camera’s. Er is een primaire lens van 12 megapixel met een diafragma van f/1.5. Daarnaast is er nog een groothoeklens van 16 megapixel met een kijkhoek van 107 graden, waarmee je bredere foto’s schiet. Een telefotolens van ook 12 megapixel laat je inzoomen zonder kwaliteitsverlies in het beeld.

LG G8s ThinQ: goedkoper maar vergelijkbaar

LG toonde ook nog een iets goedkopere variant, de G8s ThinQ. Die laat nog iets langer op zich wachten, en ligt pas over enkele maanden in de winkels. Het is LG’s antwoord op de iPhone XS en de Samsung Galaxy S10e. Het toestel heeft vrijwel dezelfde specificaties als de gewone G8, maar is een stuk goedkoper.

Zo beschikt de G8s zelfs over een iets groter scherm van 6,2 inch. De resolutie ligt wel iets lager, en is full hd in plaats van qhd. Achterop zitten nog steeds drie camera’s, maar dan van 13, 12 en 12 megapixel. De groothoeklens op de G8s maakt ook net iets minder brede shots.

De overige specificaties zijn ongewijzigd gebleven. Ook de G8s heeft een Snapdragon 855-chipset, met 6GB werkgeheugen en 64 of 128GB opslagruimte. De accucapaciteit bedraagt 3550 mAh. Wat de Nederlandse adviesprijs en releasedatum zijn, is op dit moment nog onbekend.

Lees het laatste nieuws over LG

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG G8 ThinQ
LG G8 ThinQ

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu