De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

LG G8 ThinQ vervangt speaker met scherm: zo werkt het trillende beeld

Thomas Haenen
14 februari 2019, 9:22
1 min leestijd
LG G8 ThinQ vervangt speaker met scherm: zo werkt het trillende beeld

LG’s volgende smartphone heeft een voorkantvullend scherm dat geen ruimte overlaat voor een speaker. De oplossing: het LG G8 ThinQ-scherm trilt om geluid te maken.

LG G8 ThinQ-scherm trilt mee voor geluid

De LG G8 ThinQ wordt uitgerust met een ‘Crystal Sound OLED’-scherm, zo heeft de fabrikant aangekondigd. De bovenste helft van het scherm functioneert als een soort geleider, die de trillingen omzet in echt geluid. Daarnaast is er nog een tweede, traditionele speaker aan de onderkant van het toestel. De fabrikant gebruikt de technologie sinds kort ook al in zijn televisies, maar de G8 ThinQ is de eerste smartphone waarvoor het wordt ingezet.

LG G8 ThinQ-scherm

Volgens LG zorgt het trillende scherm voor uitstekend geluid en helder-klinkende stemmen. Hoe het geluid klinkt als je het toestel vast houdt, of als er een screenprotector op het scherm zit, is nog onbekend. Dat horen we waarschijnlijk op 24 februari, als de fabrikant het toestel officieel aankondigt op een evenement in Barcelona.

Specificaties LG G8 ThinQ al bekend

Hoewel de aankondiging nog een kleine twee weken op zich laat wachten, heeft LG al veel details vrijgegeven. Zo heeft de fabrikant bekend gemaakt dat de smartphone een frontcamera met Time of Flight-technologie krijgt voor geavanceerde gezichtsbeveiliging en betere filters voor je selfies. Onder de motorkap draait de nieuwste Snapdragon 855-processor, de snelste chipset die er op dit moment is.

Naar verluidt beschikt de G8 ThinQ over 4GB of 6GB werkgeheugen en 128GB opslagruimte. Het display zou 6,1 inch meten en een lcd-paneel gebruiken met een haarscherpe QHD-resolutie. Hoe groot de accu is, is nog niet duidelijk. Geruchten claimen dat de accu draadloos opladen ondersteunt. De smartphone ondersteunt vermoedelijk geen 5G-internet.

Lees het laatste nieuws over LG

Bron: LG
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG G8 ThinQ
LG G8 ThinQ

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu