Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Gerucht: Opvolger LG G7 is ‘modulaire’ smartphone met tweede scherm

Thomas Haenen
17 januari 2019, 14:51
1 min leestijd
Gerucht: Opvolger LG G7 is ‘modulaire’ smartphone met tweede scherm

LG heeft ambitieuze plannen voor zijn volgende vlaggenschip. Volgende maand introduceert het bedrijf mogelijk een nieuwe Android-smartphone met twee schermen.

‘LG G8 tweede scherm is onderdeel van een hoesje’

Terwijl Samsung, Huawei en anderen bezig zijn met opvouwbare smartphones, heeft LG volgens CNET een ander plan om het schermoppervlak te verdubbelen. De doorgaans betrouwbare bron claimt dat LG werkt aan een smartphone die uitgebreid kan worden met een tweede scherm.

Volgens de bron is het toestel standaard van één scherm voorzien, maar kun je er een accessoire aan koppelen om een tweede scherm toe te voegen. De bron omschrijft dit als een soort hoes, maar hoe het precies werkt is onduidelijk. Waarschijnlijk zit het extra beeld niet achterop, maar kan het uit de hoes geschoven worden om een tweede scherm te tonen.

LG G8 tweede scherm

Onthulling eind februari

Het toestel wordt waarschijnlijk eind februari onthuld op het Mobile World Congress in Barcelona. Hoewel het waarschijnlijk om de opvolger van de LG G7 ThinQ gaat, staat de naam van de nieuwe smartphone nog niet vast. De fabrikant twijfelt volgens de bron nog tussen LG G8 en enkele andere opties. Wel staat volgens CNET vast dat LG op de beurs in Barcelona ‘meerdere nieuwe smartphones’ presenteert.

Dat is opvallend, omdat LG juist deze week een Nederlandse release voor de V40 ThinQ aankondigde. Het vlaggenschip is al sinds oktober 2018 in enkele landen te koop, maar gaat nu alsnog in Nederland verschijnen. Hoewel de V40 ThinQ nog op Android Oreo loopt en een opvolger al klaar staat, heeft het toestel wel een vrij stevige adviesprijs van 749 euro. Wanneer de mogelijke LG G8 in Nederland verschijnt, en hoeveel dat toestel straks gaat kosten is nog onbekend.

Lees het laatste nieuws over LG

Bron: CNET
Bron afbeelding:
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG G7 ThinQ
LG G7 ThinQ

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu